Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την αποχώρησή της από τη Βρετανία εξετάζει η κολοσσιαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών Vodafone λόγω Brexit

Την αποχώρησή της από τη Βρετανία εξετάζει η κολοσσιαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών Vodafone λόγω Brexit
«Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την κατάσταση και θα λάβουμε οποιεσδήποτε κατάλληλες αποφάσεις προς το συμφέρον των πελατών, των μετόχων και των υπαλλήλων μας»
Την αλλαγή της έδρας της από το Ηνωμένο Βασίλειο προς κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξετάζει λόγω Brexit η κολοσσιαία - δεύτερη μεγαλύτερη στον πλανήτη - εταιρεία τηλεπικοινωνιών Vodafone, η οποία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μετοχικές συνιστώσες του βρετανικού χρηματιστηριακού δείκτη FTSE 100.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του έγκυρου αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN, η γιγαντιαία εταιρεία εμφανίζεται απογοητευμένη από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου 2016.
Σε περίπτωση αποχώρησής της από τη Βρετανία, θα έπληττε καίρια το επιχειρηματικό κύρος του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σε ανακοίνωσή της, η Vodafone ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. «έχει αποτελέσει σημαντικό παράγοντα» στην ανάπτυξή της, προσθέτοντας ότι οι σταθερές ευρωπαϊκές αρχές - περιλαμβανομένης της ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων, κεφαλαίου και αγαθών - αποτελούν όλες ζωτικής σημασίας δυνατότητες για εταιρείες με δραστηριότητες στην ευρωπαϊκή περιφέρεια.
«Δεν είναι ακόμα δυνατή η εξαγωγή ισχυρών συμπερασμάτων αναφορικά με την μακροπρόθεσμη έδρα μας», επεσήμανε η Vodafone, για να τονίσει, ότι «θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την κατάσταση και θα λάβουμε οποιεσδήποτε κατάλληλες αποφάσεις προς το συμφέρον των πελατών, των μετόχων και των υπαλλήλων μας».
Η έδρα του ομίλου Vodafone βρίσκεται στο Λονδίνο, όμως η συντριπτική πλειονότητα των 462 εκατ. πελατών της και των 108 χιλ. υπαλλήλων της βρίσκονται - βεβαίως - εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.
Η εταιρεία πραγματοποιεί το 55% του προ φόρων κύκλου εργασιών της στην Ευρώπη, όμως μόνον το 11% αυτού προέρχεται από τη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης