Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kazimir (ΥΠΟΙΚ Σλοβακίας): Η Ελλάδα δεν επηρεάζεται από το Brexit, καθώς βρίσκεται υπό την προστασία του ESM

Kazimir (ΥΠΟΙΚ Σλοβακίας): Η Ελλάδα δεν επηρεάζεται από το Brexit, καθώς βρίσκεται υπό την προστασία του ESM
«Η Ελλάδα δεν είναι στις αγορές, βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του ESM, οπότε δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα επ' αυτού», είπε ο Kazimir
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δε θα επηρεαστεί από την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς βρίσκεται υπό την προστασία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (European Stability Mechanism - ESM) διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Peter Kazimir.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το Brexit δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν είναι στις αγορές, βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του ESM, οπότε δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα επ' αυτού».
Παράλληλα, ο σλοβάκος υπουργός προειδοποίησε ότι η Ελλάδα είναι «μακριά από το να είναι απόλυτα ασφαλής», υπογραμμίζοντας ότι έχει γίνει πολλή δουλειά, ωστόσο εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει και να παράσχει αποτελέσματα.
Σε ό,τι αφορά στις ενδεχόμενες επιπτώσεις στη γενικότερη ευρωπαϊκή οικονομία από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Kazimir συνέστησε να μην επικρατήσει «πανικός», καθώς παρά τις νέες αναταράξεις, θα τις ξεπεράσουμε.
Επιπλέον, υποστήριξε πως το Λονδίνο θα καταλάβει ότι το τέλος της σχέσης μας θα έχει ένα κόστος, αν και ο ίδιος τάχθηκε κατά των «εκδικητικών συμπεριφορών» και προέβλεψε πως θα επικρατήσει η «κοινή λογική».
Τέλος, σχετικά με την ανάγκη μετασχηματισμού της ΕΕ, έτσι ώστε να γίνει πιο ελκυστική στους πολίτες, αίτημα που εκφράστηκε από τους ηγέτες στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, τάχθηκε υπέρ μιας κοινής ευρωπαϊκής εγγύησης επιδομάτων ανεργίας, ως μια αποτελεσματική απάντηση στους «λαϊκιστές».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης