Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Ισπανία των σχεδόν 5 εκατομμυρίων ανέργων έχει έλλειψη… εργαζομένων

Bloomberg: Η Ισπανία των σχεδόν 5 εκατομμυρίων ανέργων έχει έλλειψη… εργαζομένων
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας "το παράδοξο που παρατηρείται στην αγορά εργασίας, οφείλεται στο ότι οι άνεργοι δεν έχουν τις δεξιότητες, που ζητούν οι εργοδότες". 
Το παράδοξο που επικρατεί στον αγορά εργασίας της Ισπανίας, καταγράφει το Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο την ώρα που οι καταγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονται σε περίπου 5 εκατομμύρια, εργοδότες και γραφεία ευρέσεως εργασίας δεν βρίσκουν… προσωπικό.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Randstad που διενήργησε την έρευνα στην Ισπανία Valentin Bote "το παράδοξο που παρατηρείται στην αγορά εργασίας, οφείλεται στο ότι οι άνεργοι δεν έχουν τις δεξιότητες, που ζητούν οι εργοδότες".
Από προγραμματιστές λογισμικού και μαθηματικών μοντέλων, έως νοσοκόμες σε γηροκομεία και εργαζόμενους στον τομέα της φροντίδας, υπάρχει σύμφωνα με την έρευνα μια αναντιστοιχία των προσόντων που ζητούν οι εταιρείες, την ώρα που το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται στο 20,4% και είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη μετά την Ελλάδα.
Η Randstad εκτιμά, ότι οι ισπανικές εταιρείες μπορεί να δυσκολευτούν να γεμίσουν σχεδόν 2 εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας μέχρι το 2020.
To Bloomberg επισημαίνει, ότι ο Mariano Rajoy το κόμμα του οποίου αναδείχθηκε πρώτο στις εκλογές της περασμένης Κυριακής και αναμένεται να σχηματίσει είτε κυβέρνηση συνεργασίας, είτε κυβέρνηση μειοψηφίας, έχει δεσμευθεί να μειώσει την ανεργία κατά μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας το χρόνο.
Τονίζει ωστόσο, ότι "η εκστρατεία του επικεντρώθηκε στις θέσεις για τις λεγεώνες των ανέργων, αντί στην παραγωγή ειδικευμένων εργαζομένων για να τροφοδοτήσει την οικονομία".
Σημειώνει ακόμη, ότι "η αποτυχία της προηγούμενης κυβέρνησης του Rajoyνα φροντίσει για την κατάρτιση επαρκούς αριθμού εργαζομένων με της δεξιότητες που απαιτούν οι σύγχρονες επιχειρήσεις, αποτελεί τροχοπέδη για την ισπανική οικονομία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης