Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Οι δύο ευρωσκεπτικιστές υποψήφιοι για την διαδοχή του Cameron στην πρωθυπουργία

Βρετανία: Οι δύο ευρωσκεπτικιστές υποψήφιοι για την διαδοχή του Cameron στην πρωθυπουργία
Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Theresa May έχει πλασαριστεί σε καλή θέση στην κούρσα της διαδοχής του David Cameron, έχοντας και την υποστήριξη της Daily Mail.
Συνολικά πέντε υποψήφιοι συμμετέχουν στη μάχη για τη διαδοχή στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας και την πρωθυπουργία, εκτός του πλέον αναμενόμενου, του Boris Johnson, ο οποίος κατά γενική έκπληξη ανακοίνωσε, ότι δεν θέτει υποψηφιότητα.
Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Theresa May έχει πλασαριστεί σε καλή θέση στην κούρσα της διαδοχής του David Cameron, έχοντας και την υποστήριξη της Daily Mail, η οποία την χαρακτηρίζει ως "η μόνη ικανή για τη δουλειά" από τους υποψήφιους.
Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στην αναδιανομή της τράπουλας στο εσωτερικό των Tories αφήνει ακέραιο το σασπένς για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.
Η Theresa May έχει το συναινετικό προφίλ, για να ενώσει το κόμμα. Ευρωσκεπτικίστρια, συντάχθηκε με τον David Cameron υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και μετά το δημοψήφισμα διαβεβαίωσε τους υποστηρικτές του Brexit, ότι θα σεβαστεί την επιλογή τους.
"Brexit σημαίνει Brexit. Η εκστρατεία έγινε, η ψηφοφορία έγινε, η συμμετοχή ήταν υψηλή και ο λαός αποφάσισε" είπε.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Michael Gove και εκ των ηγετών της εκστρατείας υπέρ του Brexit, χαίρει εξαιρετικής φήμης στις τάξεις των Tories, όμως δεν είναι γνωστό πώς θα εκληφθεί η μεταστροφή του και το πισώπλατο μαχαίρωμα του συνοδοιπόρου του στην καμπάνια του Brexit, Boris Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης