Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Ο Rajoy θα προτείνει στον σοσιαλιστή Sánchez το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας

Ισπανία: Ο Rajoy θα προτείνει στον σοσιαλιστή Sánchez το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας
Σύμφωνα με την El Mundo, ο Rajoy θα κάνει στον Sanchez μία πρόταση συγκυβέρνησης, καλύτερη και από αυτήν του "μεγάλου συνασπισμού" στη Γερμανία. 
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Mariano Rajoy άρχισε χθες (30/6) τις διερευνητικές επαφές με την συμμαχία των Καναρίων Νήσων, ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo πρόθεσή του είναι να προτείνει στον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Pedro Sánchez το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, ο Mariano Rajoy θα κάνει μία πολύ καλή πρόταση συγκυβέρνησης, καλύτερη όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και από αυτήν που επετεύχθη στη Γερμανία μεταξύ του Χριστιανοδημοκρατικού/Χριστιανοκοινωνικού Συνασπισμού και του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος θα επιδιώξει στη συνάντησή του με τον σοσιαλιστή ομόλογό του μία συμφωνία για την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού του 2017 και την ψήφιση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που εκκρεμούν εδώ και μήνες, αναφέρει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα πάντα με την El Mundo, εκτός από ένα μοίρασμα 50-50 μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων των υπουργικών θώκων, ο Rajoy θα μπορούσε να δεσμευθεί ακόμη και για την διενέργεια νέων εκλογών σε 2 χρόνια από σήμερα.
Χθες (30/6) εξάλλου ο υπουργός Δικαιοσύνης Rafael Catala είπε, ότι το Λαϊκό Κόμμα είναι έτοιμο για έναν "ανοιχτό διάλογο", ότι "δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές" και μπορεί να περιλαμβάνει "τα πάντα", από τη σύναψης συμφωνίας για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, έως ένα σύμφωνο για την εκπαίδευση ή ακόμη και τη μεταρρύθμιση του Συντάγματος.
Σύμφωνα πάντως με κύκλους του Λαϊκού Κόμματος, ο Mariano Rajoy δεν κλείνει την "πόρτα" ούτε στους Ciudadanos, ούτε στο Εθνικό Κόμμα των Βάσκων, ούτε στο Συνασπισμό των Καναρίων Νήσων για κυβερνητική συνεργασία, αν οι συνομιλίες με τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος δεν ευδοκιμήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης