Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν.Δ.: Καταδικάζει τη φυσική και ψυχολογική βία προς την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία

Ν.Δ.: Καταδικάζει τη φυσική και ψυχολογική βία προς την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία
Η παράνομη αλλοίωση ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και η καταχρηστική εκμετάλλευση των περιουσιών της ελληνικής εθνικής μειονότητας δεν συνάδουν με τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους δικαίου
Δριμεία κριτική για την προκλητικά επαναλαμβανόμενη φυσική και ψυχολογική βία προς την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία, άσκησαν η συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Ν.Δ., βουλευτής Α’ Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη, και ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών, βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης, με αφορμή και τα απαράδεκτα περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας.
Ειδικότερα, σε κοινή τους ανακοίνωση, αναφέρουν τα ακόλουθα:
«Καταδικάζουμε με απερίφραστο τρόπο την προκλητικά επαναλαμβανόμενη φυσική και ψυχολογική βία προς την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία, με αφορμή και τα απαράδεκτα περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας.
Η δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων μέσω της παράνομης αλλοίωσης ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και της καταχρηστικής εκμετάλλευσης των περιουσιών της ελληνικής εθνικής μειονότητας, δεν συνάδουν με τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους δικαίου.
Καλούμε την Αλβανική Κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο τις προκλήσεις αυτές των παρακρατικών και μη κέντρων, απέναντι σε πολίτες της επικράτειας της.
Πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό, ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας κρίνεται και από την επιτυχή ανταπόκριση στις διεθνείς και ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις και περνάει μέσα από την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης