Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αθανασίου (ΝΔ): Η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Κέρκυρα

Αθανασίου (ΝΔ): Η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Κέρκυρα
Τι αναφέρει ο Υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών της ΝΔ, Χ. Αθανασίου, για το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα
Να αντιμετωπίσει στην πράξη το οξύ πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων  της Κέρκυρας καλεί την κυβέρνηση ο Υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου.
Μάλιστα, ο ίδιος διερωτάται αν είναι «αδυναμία ή αδράνεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να διαχειριστεί το οξύ πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα;».
Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου,  «για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και οι "εκλεκτοί" της στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στο Δήμο Κέρκυρας, αδυνατούν να διαχειριστούν μια έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, στην Κέρκυρα, από τη συσσώρευση 10.000 τόνων σκουπιδιών.
Η πρωτοφανής αδιαφορία, που επιδεικνύουν και η πλήρης αδυναμία να διαχειριστούν την κρισιμότητα της κατάστασης, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την δημόσια υγεία, αλλά και την οικονομία του νησιού, εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου».
Όπως ο ίδιος αναφέρει, «τα λάθη και οι παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής οδήγησαν στο σημερινό φαινόμενο.
Εδώ και 20 μέρες έχει κλείσει ο μοναδικός χώρος εναπόθεσης των απορριμμάτων λόγω κορεσμού, με αποτέλεσμα το τουριστικό αυτό νησί, να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο, με άγνωστο αριθμό παράνομων αυτοσχέδιων χωματερών και μια αφόρητη κατάσταση δυσοσμίας, η οποία έχει σοβαρότατη επίδραση στην υγεία των κατοίκων, αλλά και στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
Επιπλέον, οι ανεξέλεγκτες αυτές χωματερές αποτελούν επικίνδυνες εστίες για εκδήλωση πυρκαγιών οι οποίες απειλούν τα δάση και τις περιουσίες των κατοίκων».
Υπενθυμίζει ότι το 2013 η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε εντάξει την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων της Κέρκυρας στα προγράμματα ΣΔΙΤ και η σχετική διαδικασία είχε ξεκινήσει.
«Όμως σήμερα η ιδεοληψία τόσο της Κυβέρνησης όσο και της Δημοτικής Αρχής εμπόδισαν την πρόοδο της διαδικασία αυτής», τονίζει ο κ. Αθανασίου.
Σημειώνει δε, πως ήδη «η  δυσφήμιση της Κέρκυρας, αλλά και της χώρας μας γενικότερα, που επήλθε λόγω της αθρόας αποχώρησης των επισκεπτών - τουριστών, επέφερε ανεπανόρθωτη βλάβη στον τουρισμό και την οικονομία του τόπου».
«Καλούμε την Κυβέρνηση έστω και την υστάτη ώρα, αντί να επιδίδεται σε επικοινωνιακούς ακροβατισμούς, να αντιμετωπίσει στην πράξη το οξύ αυτό πρόβλημα», καταλήγει η δήλωση του κ. Αθανασίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης