Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Άρωμα γυναίκας θα έχει η κούρσα διαδοχής του Cameron - May εναντίον Leadsom

Financial Times: Άρωμα γυναίκας θα έχει η κούρσα διαδοχής του Cameron - May εναντίον Leadsom
Η Andrea Leadsom θεωρείται ως η καλύτερη επιλογή για την πρωθυπουργική καρέκλα καθώς στήριξε το Brexit
H Andrea Leadsom, η υπουργός ενέργειας στην κυβέρνηση Cameron θεωρείται η ισχυρή και ίσως μοναδική, αντίπαλος της Theresa May στην κούρσα διαδοχής του David Cameron.
Σύμφωνα με τους Financial Times η διαδοχή του βρετανού πρωθυπουργού θα έχει άρωμα γυναίκας καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Michael Gove φαίνεται ότι «κάηκε» μετά τις πισώπλατες μαχαιριές στον συνοδοιπόρο του στην καμπάνια για το Brexit, Boris Johnson.
Η Andrea Leadsom, που επίσης στήριξε την καμπάνια της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ θεωρείται ως η καλύτερη επιλογή για την πρωθυπουργική καρέκλα καθώς όπως τονίζεται «ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να ήταν υποστηρικτής του Brexit για να καταφέρει να οδηγήσει ,με επιτυχία τη χώρα σε αυτό το μονοπάτι».
Η 53 χρονη Leadsom, πρώην τραπεζίτης στο City του Λονδίνου, έχει ταχθεί υπέρ των σκληρών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ ενώ μετά τις σκληρές εκφράσεις της στη διάρκεια της καμπάνιας, πριν από το δημοψήφισμα, περί καταστροφής της Βρετανίας εάν δεν αποχωρήσει από την ΕΕ, ρίχνει τώρα τους τόνους.
Η ίδια πάντως, σε μια προσπάθεια να αποδημήσει την υποψηφιότητα της αντιπάλου της Theresa May δήλωσε στο BBC ότι «το πρόσωπο που θα οδηγήσει τη χώρα στη νέα εποχή πρέπει να είναι κάποιος που πιστεύει ότι η έξοδος από την ΕΕ είναι ευκαιρία για την Βρετανία» ενώ υποστήριξε ότι η αντίπαλός της είναι μια πολύ χαμηλού προφίλ υποστηρικτής της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης