Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μείωση φόρου στις εταιρείες κάτω από 15% σχεδιάζει ο Osborne – Στόχος η παραμονή επιχειρήσεων στη Βρετανία

Μείωση φόρου στις εταιρείες κάτω από 15% σχεδιάζει ο Osborne – Στόχος η παραμονή επιχειρήσεων στη Βρετανία
Ο Osborne είπε, ότι θα ήθελε να χτίσει μία "σούπερ ανταγωνιστική οικονομία" με χαμηλή φορολογία των επιχειρήσεων και παγκόσμια εστίαση.

Την μείωση του φόρου στις εταιρείες κάτω από 15% σχεδιάζει να επιφέρει ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας George Osborne, σε μια προσπάθεια να κρατήσει τις επιχειρήσεις που σκέφτονται να εγκαταλείψουν τη Γηραιά Αλβιόνα μετά το δημοψήφισμα για έξοδο από την ΕΕ και να δώσει μια ώθηση στην οικονομία.
Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στην Financial Times, θα ήθελε να χτίσει μία "σούπερ ανταγωνιστική οικονομία" με χαμηλή φορολογία των επιχειρήσεων και παγκόσμια εστίαση.
Ο Osborne δεν προσδιόρισε τον χρόνο εφαρμογής του φορολογικού συντελεστή κάτω από 15%.
Ο Βρετανός υπουργός είχε ανακοινώσει πριν το δημοψήφισμα τη μείωση του εταιρικού φόρου στο 17% από το 2020, από 20% που είναι σήμερα.
Μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας ανέφερε, ότι θα καταβάλει περισσότερες προσπάθειες για να ενισχύσει τη σχέση της χώρας με την Κίνα, καθώς το Brexit απειλεί τις σχέσεις των δύο χωρών στον χρηματοοικονομικό τομέα, καθώς έχουν κάνει ειδικές συμφωνίες για τους δασμούς.
Νωρίτερα πάντως το Reuters ανέφερε, ότι ο ΟΟΣΑ σε ένα εσωτερικό ηλεκτρονικό έγγραφο εκτιμά, ότι περαιτέρω μείωση του φόρου εταιρειών από τη Βρετανία είναι απίθανο να συμβεί, αλλά αν συμβεί θα "μετατρέψει πραγματικά το Ηνωμένο Βασίλειο σε ένα είδος φορολογικού παραδείσου".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης