Τελευταία Νέα
Διεθνή

Andrea Leadsom: Ιστορική και τελεσίδικη η απόφαση του Brexit – Επιλέξαμε την ελευθερία

Andrea Leadsom: Ιστορική και τελεσίδικη η απόφαση του Brexit – Επιλέξαμε την ελευθερία
H υποψήφια αντικαταστάτης του David Cameron απηύθυνε κάλεσμα για ενότητα των χωρών του Ηνωμένου Βασιλείου
Ως «ιστορική» χαρακτήρισε την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων στις 23 Ιουνίου η νυν υπουργός Ενέργειας και υποψήφια αντικαταστάτρια του David Cameron, Andrea Leadsom, αναφέροντας πως «επιλέξαμε την ελευθερία, μακριά από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Συνέχοντας, στις σημερινές (4/7) της δηλώσεις, αφού επισήμανε τα πολλά οφέλη που θα έχει η χώρα της από την μη συμμετοχή της στην Ένωση, ξεκαθάρισε ότι το μήνυμα του βρετανικού δημοψηφίσματος είναι τελεσίδικο, κάτι που «οφείλουν όλοι να σεβαστούν».
Επίσης, σε περίπτωση που τελικά είναι η νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, δεσμεύτηκε να συντομεύσει τις συνομιλίες για την επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών ανάμεσα σε Ε.Ε. και Ηνωμένο Βασίλειο, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει γρήγορα το τοπίο.
Μάλιστα, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις συμβάσεις με τις αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου.
Σε ότι αφορά την πολιτική της εντός του νησιού, απηύθυνε κάλεσμα για ενότητα των χωρών του Βασιλείου, ενώ ξεδιπλώνοντας και τις επόμενες κινήσεις της αν καταλάβει τελικά την πρωθυπουργία, τόνισε πως οι πλούσιοι πολίτες δεν θα βρίσκονται σε προτεραιότητα.
Η 53χρονη Leadsom, πρώην τραπεζίτης στο City του Λονδίνου, έχει ταχθεί υπέρ των σκληρών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. για την έξοδο της Βρετανίας, ωστόσο, μετά τις σκληρές εκφράσεις της στη διάρκεια της καμπάνιας πριν από το δημοψήφισμα, πλέον ρίχνει τους τόνους…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης