Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κομισιόν καλεί 7 ισπανικές ομάδες να επιστρέψουν την κρατική βοήθεια - Ανάμεσά τους Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

Η Κομισιόν καλεί 7 ισπανικές ομάδες να επιστρέψουν την κρατική βοήθεια - Ανάμεσά τους Ρεάλ και Μπαρτσελόνα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι η κρατική οικονομική ενίσχυση που δέχθηκαν δημιουργεί συνθήκες «αθέμιτου ανταγωνισμού»
Κρατική βοήθεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ καλούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιστρέψουν επτά ποδοσφαιρικές ομάδες στην Ισπανία, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και οι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, καθώς θεωρείται ότι έλαβαν «παράνομη οικονομική ενίσχυση» από το κράτος.
Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι η εν λόγω κρατική ενίσχυση, στην οποία περιλαμβάνονται φοροαπαλλαγές και ευνοϊκότεροι όροι αποπληρωμής, δημιουργεί συνθήκες «αθέμιτου ανταγωνισμού» έναντι των υπολοίπων ποδοσφαιρικών συλλόγων της χώρας.
Αναλυτικότερα, εκτός των δύο κορυφαίων ομάδων της χώρας, στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και οι Βαλένθια, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Οσασούνα, Έλτσε και Έρκουλες.
«Το να χρησιμοποιούνται χρήματα των φορολογουμένων για τη χρηματοδότηση των ποδοσφαιρικών συλλόγων θα μπορούσε να δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Margrethe Vestager, μέσω δηλώσεων που παραχώρησε.
«Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αποτελεί μία εμπορική δραστηριότητα με μεγάλο αριθμό χρημάτων που εμπλέκονται, καθώς και δημόσιο χρήμα που πρέπει να κινείται σύμφωνα με τους κανόνες του δίκαιου ανταγωνισμού, γεγονός που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πραγματοποιήθηκε», κατέληξε.
Να σημειώσουμε ότι κάθε ομάδα θα πρέπει να επιστρέψει αναδρομικά τους συγκεκριμένους φόρους, οι οποίοι ανέρχονται τουλάχιστον σε 5 εκατ. ευρώ για κάθε ομάδα.

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης