Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Επιτάχυνση της ανάπτυξης στον κλάδο Υπηρεσιών τον Ιούνιο - Στις 56 μονάδες ο PMI

Ισπανία: Επιτάχυνση της ανάπτυξης στον κλάδο Υπηρεσιών τον Ιούνιο - Στις 56 μονάδες ο PMI
Σε ότι αφορά το σύνολο του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα, ο σύνθετος PMI βρέθηκε στις 55,7 μονάδες, σημειώνοντας υψηλό επταμήνου
Σε ρυθμούς ανάπτυξης συνεχίζεσαι να βρίσκεται ο κλάδος υπηρεσιών της Ισπανίας κατά το τέλος του δευτέρου τριμήνου, σύμφωνα με τα όσα καταδεικνύει ο σχετικός δείκτης της Markit, την ίδια στιγμή που η αύξηση της δραστηριότητας και των νέων επιχειρήσεων κινείται με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων εννέα ετών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI για τον Ιούνιο βρέθηκε στις 56 μονάδες, έναντι 55,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σηματοδοτώντας την μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ ο κλάδος βρίσκεται σε ρυθμούς ανάπτυξης εδώ και 32 συναπτούς μήνες.
Από τους τομείς που περιλαμβάνονται στον εν λόγω κλάδο, πρώτος σε δραστηριότητα βρίσκεται ο τομέας Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και Τηλεπικοινωνιών, καταγράφοντας την ταχύτερη αύξηση στην παραγωγή.
Σε ότι αφορά το σύνολο του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα, ο σύνθετος PMI βρέθηκε στις 55,7 μονάδες, σημειώνοντας υψηλό επταμήνου.
Να σημειώσουμε ότι ο κλάδος υπηρεσιών της χώρας εκφράζει την αισιοδοξία του αναφορικά με τις μελλοντικές προοπτικές για την αύξηση της παραγωγής, με τον εν λόγω αίσθημα να είναι ακόμα περισσότερο αυξημένο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Παρακάτω, παρατίθεται ο πίνακας με τη μηνιαία πορεία του κλάδου, σε σχέση και με το ΑΕΠ της χώρας



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης