Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών: Ξεπέρασαν τις 15.000 τα "λουκέτα" στην αγορά από την αρχή του έτους

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών: Ξεπέρασαν τις 15.000 τα
Επισημαίνει ότι "η παύση της δραστηριότητας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων συμπαρασύρει μοιραία και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που λειτουργούν ως προμηθευτές τους".
Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αφορμή την κατάρρευση μεγάλων εταιρειών επισημαίνει με δήλωσή του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Παύλος Ραβάνης και ζητά τη λήψη μέτρων απ' την κυβέρνηση.
Ο κ. Ραβάνης καλεί την κυβέρνηση να βάλει "φρένο στην επιδείνωση της οικονομικής πραγματικότητας στη χώρα, καθώς η έντονη έλλειψη ρευστότητας, αλλά και η υπερφορολόγηση, οδηγούν σε λουκέτο πλέον όχι μόνο μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και μεγάλες εταιρείες με χιλιάδες εργαζόμενους, όπως η Ηλεκτρονική Αθηνών, ο Μαρινόπουλος και η Jetoil".
Επισημαίνει δε, ότι "η παύση της δραστηριότητας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων συμπαρασύρει μοιραία και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που λειτουργούν ως προμηθευτές τους".
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΒΕΑ "η ολοκλήρωση της αξιολόγησης οδήγησε αναμφισβήτητα στη δημιουργία κλίματος ευφορίας και αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα", ωστόσο όπως αναφέρει "αυτό είναι αδύνατο να επιτευχθεί, εάν δεν ληφθούν πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση για τη δημιουργία σταθερού οικονομικο-φορολογικού περιβάλλοντος".
Καλεί δε την κυβέρνηση "να σταματήσει τις υποσχέσεις και την διαρκή δημιουργία ψευδο-κλίματος επενδυτικής ευφορίας" και προσθέτει ότι "ο δρόμος για την ανάκαμψη όπως όλα δείχνουν, είναι μακρύς και δύσβατος".
Ο κ. Ραβάνης αναφέρει, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, το α΄ εξάμηνο του έτους έκλεισαν 15.409 επιχειρήσεις, ενώ μειωμένος κατά 3.000 ήταν και ο αριθμός των νέων επιχειρήσεων, που ιδρύθηκαν κατά το ίδιο διάστημα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Προσθέτει δε, ότι "καθημερινά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας γινόμαστε αποδέκτες τηλεφωνημάτων από μέλη μας, μικρούς και πολύ μικρούς επιχειρηματίες, που εκφράζουν την απαισιοδοξία τους για το άμεσο μέλλον".
Καταλήγοντας αναφέρει, ότι "οι επαγγελματοβιοτέχνες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την επιδείνωση του κλίματος και τονίζουν, πως εάν δεν αλλάξουν άρδην οι συνθήκες, η κατάσταση θα χειροτερέψει, με ολέθρια αποτελέσματα για την οικονομία και τεράστιες απώλειες θέσεων εργασίας".

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS