Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαίες εξελίξεις στους Συντηρητικούς - Φαβορί η May - Εκτός διεκδίκησης οι Crabb, Fox - Αναμένεται αποχώρηση Gove

Ραγδαίες εξελίξεις στους Συντηρητικούς - Φαβορί η May - Εκτός διεκδίκησης οι Crabb, Fox - Αναμένεται αποχώρηση Gove
Συντριπτική νίκη της Theresa May στον πρώτο γύρο για την ηγεσία των Τόρις
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες όσον αφορά τις διαδικασίες για την ανάδειξη του διαδόχου του David Cameron στην ηγεσία των Συντηρητικών και στην πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας.
Στη σχετική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου, η Theresa May αναδεικνύεται σε αδιαφιλονίκητο φαβορί, καθώς κέρδισε τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας συγκεντρώνοντας 165 ψήφους, περισσότερους δηλαδή από ότι όλοι οι άλλοι συνυποψήφιοί της μαζί.
Δεύτερη ήταν η Andrea Leadsom με 66 ψήφους, τρίτος ο Michael Gove με 48, τέταρτος ο Stephen Crabb με 34 και τελευταίος ο Liam Fox με 16, ο οποίος αποκλείστηκε έτσι από την κούρσα της διαδοχής.
Σημαντικότερη εξέλιξη όμως ίσως αποδειχθεί η ανακοίνωση του Stephen Crabb ότι αποχωρεί οικειοθελώς από την κούρσα και ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει την Theresa May για τη θέση του David Cameron.
Εξάλλου, εξελίξεις αναμένονται και από το στρατόπεδο του Michael Gove, ο οποίος είχε δηλώσει ότι εάν στην ψηφοφορία βρεθεί πίσω από την Andrea Leadsom, το οποίο και συνέβη, θα αποχωρήσει, χωρίς μέχρις στιγμής να έχει γίνει κάτι περαιτέρω γνωστό.
Από την πλευρά της η κ. May χαιρέτισε το αποτέλεσμα, δηλώνοντας:
«Έχουμε δουλειά μπροστά μας.
Πρέπει να ενώσουμε το κόμμα μας και τη χώρα και να διαπραγματευτούμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία πριν αφήνουμε την Ε.Ε.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης