Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard & Poors: Υποβάθμισε το outlook για την πιστοληπτική ικανότητα της Αυστραλίας σε αρνητικό

Standard & Poors: Υποβάθμισε το outlook για την πιστοληπτική ικανότητα της Αυστραλίας σε αρνητικό
Η απόφαση του οίκου αξιολόγησης έρχεται μετά από το θρίλερ των ομοσπονδιακών εκλογών στις 2 Ιουλίου του 2016 που δεν δίνουν πλειοψηφία σε κανένα κόμμα.
Στην υποβάθμιση των προοπτικών outlook της οικονομίας της Αυστραλίας προχώρησε σήμερα 7 Ιουλίου του 2016 ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poors σε αρνητικό από σταθερό, προειδοποιώντας ότι τίθενται σε κίνδυνο τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού.
Ο οίκος βαθμολογεί την πιστοληπτική ικανότητα της Αυστραλίας με την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ. 
"Αναθεωρούμε την προοπτική αξιολόγησης για την Αυστραλία σε αρνητική από σταθερή, επειδή πιστεύουμε, ότι χωρίς διορθωτικά μέτρα, η δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν μπορεί πλέον να είναι συμβατή με το υψηλό επίπεδο του εξωτερικού χρέους της χώρας" αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η S&P.
Η απόφαση έρχεται μετά από το θρίλερ των ομοσπονδιακών εκλογών το Σάββατο 2 Ιουλίου του 201
Οι ψήφοι εξακολουθούν να καταμετρούνται, ωστόσο σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία κανένα μεγάλο κόμμα δεν είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση.
"Η αρνητική προοπτική για την Αυστραλία αντικατοπτρίζει την άποψή μας, ότι χωρίς την εφαρμογή πιο ισχυρών αποφάσεων δημοσιονομικής πολιτικής, τα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού μπορεί να διαρκέσουν για αρκετά χρόνια με μικρή βελτίωση" αναφέρει ο S&P.
Ο προϋπολογισμός της Αυστραλίας βυθίζεται όλο και περισσότερο σε ελλείμματα από την παγκόσμια οικονομική κρίση, καθώς οι διαδοχικές κυβερνήσεις δεν έχουν καταφέρει να ανατρέψουν την κατάσταση και να επαναφέρουν την οικονομία σε πλεονάσματα.
Η πτώση των τιμών των βασικών προϊόντων έχουν συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του προϋπολογισμού κατά τα τελευταία χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης