Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (Ισπανός ΥΠΟΙΚ): Δεν θα υπάρξουν κυρώσεις της Ε.Ε. στην Ισπανία για τα ελλείμματα - Θα ήταν ανοησία

De Guindos (Ισπανός ΥΠΟΙΚ): Δεν θα υπάρξουν κυρώσεις της Ε.Ε. στην Ισπανία για τα ελλείμματα - Θα ήταν ανοησία
Ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ πιστεύει, ότι η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος θα οδηγήσει την ερχόμενη εβδομάδα σε μια νέα δημοσιονομική συμφωνία Ισπανίας-Κομισιόν
Αισιόδοξος εμφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 7 Ιουλίου 2016 ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos, ότι η χώρα του θα καταφέρει να αποφύγει να υποβληθεί σε κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο των πειθαρχικών διαδικασιών υπερβολικού ελλείμματος των ετών 2014 και 2015 που κινήθηκαν σήμερα κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
Η διαδικασία μόνον τυπική δεν είναι, καθώς είναι αρκετά πιθανό ότι θα επιφέρει χρηματικά πρόστιμα στις δύο χώρες και μάλιστα ακόμα και πριν την ολοκλήρωση του τρέχοντος μηνός.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters, ο De Guindos δήλωσε σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση στη Μαδρίτη, ότι «Αν και οι διαδικασίες για πιθανές κυρώσεις ξεκίνησαν, είμαι πεπεισμένος ότι αυτές δεν θα προχωρήσουν επειδή η Ισπανία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της ευρωζώνης και έχει πραγματοποιήσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη χώρα. Θα ήταν ανοησία».
Ο ίδιος πιστεύει, ότι η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος θα οδηγήσει την ερχόμενη εβδομάδα σε μια νέα συμφωνία της Ισπανίας με την Κομισιόν για την ενδεδειγμένη δημοσιονομική πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης