Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Cameron διεκδικεί ηγετικό ρόλο για τη Βρετανία στο ΝΑΤΟ στη μετά Brexit εποχή

O Cameron διεκδικεί ηγετικό ρόλο για τη Βρετανία στο ΝΑΤΟ στη μετά Brexit εποχή
Στον δείπνο εργασίας το βράδυ της Παρασκευής ο Cameron θα προειδοποιήσει τη Ρωσία, ότι η συμμαχία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τους συμμάχους της ενάντια σε κάθε επίθεση.
Με την δέσμευση ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να ενισχύει με χιλιάδες στρατιώτες τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του εξακολουθεί να είναι σημαντική για τους συμμάχους της στην ηπειρωτική Ευρώπη, παρά το ότι ετοιμάζεται να βγει μετά από 43 χρόνια από την ΕΕ, πάει στη Βαρσοβία ο David Cameron για την σύνοδο κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Στην διήμερη σύνοδο που αρχίζει σήμερα 8 Ιουλίου 2016, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα δεσμευθεί για την ανάπτυξη τάγματος 500 στρατιωτών στην Εσθονία και ενός λόχου 150 στρατιωτών στην Πολωνία και την διάθεση 3.000 στρατιωτών για την δύναμη ταχείας αντίδρασης του επόμενου έτους.
Στο δείπνο εργασίας το βράδυ της Παρασκευής ο Cameron θα προειδοποιήσει τη Ρωσία, ότι η συμμαχία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τους συμμάχους της ενάντια σε κάθε επίθεση, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, το οποίο επικαλείται το Bloomberg.
"Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι περήφανο που διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη στρατευμάτων σε όλη την Ανατολική Ευρώπη" ανέφερε ο Cameron σε μια δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Πρόσθεσε δε, ότι "είναι ένα ακόμη παράδειγμα, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται μέσα στο ΝΑΤΟ".
Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, ο Cameron και οι υπουργοί του έσπευσαν να τονίσουν, ότι η χώρα δεν θα προχωρήσει σε απομονωτισμό και τηρήσει τις δεσμεύσεις της σε άλλες διεθνείς συμμαχίες της.
"Η απόφαση της αποχώρησης από την ΕΕ δεν σημαίνει ότι η Βρετανία γυρίζει την πλάτη της στον κόσμο, αντίθετα θα πρέπει να εργαζόμαστε πιο σκληρά με τους βασικούς συμμάχους μας" δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Michael Fallon.
Πρόσθεσε δε, ότι "θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα στο ΝΑΤΟ, για να αντισταθμιστεί η αποχώρησή μας από την ΕΕ".
Ο Cameron προτίθεται επίσης να υπενθυμίσει στα μέλη του ΝΑΤΟ τη δέσμευσή τους να αφιερώσουν το 2% του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες.
Μέχρι στιγμής, αυτή τη δέσμευση τηρούν μόνο πέντε από τα 28 κράτη-μέλη της συμμαχίας, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πολωνία, η Εσθονία και η Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης