Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης: Οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ θα εξαρτηθούν από το πότε θα τελειώσουν οι δηλώσεις

Αλεξιάδης: Οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ θα εξαρτηθούν από το πότε θα τελειώσουν οι δηλώσεις
Το Δημόσιο δεν μπορεί να παραιτηθεί από την είσπραξη ούτε ενός ευρώ τόνισε ο κ.Αλεξιάδης
Την θέση ότι οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ θα εξαρτηθούν από το πότε θα τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.
«Δεν είναι θέμα απόφασης.
Βάσει της νομοθεσίας, η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του έτους» τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Αλεξιάδης.
Όσον αφορά τους οφειλέτες του δημοσίου, ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι οφειλές δεν γίνεται να διαγραφούν και σημείωσε ότι το δημόσιο δεν μπορεί να παραιτηθεί από την είσπραξη ούτε ενός ευρώ.
«Να διαγράψουμε οφειλέτες από λίστες δεν μπορούμε.
Πρέπει να γίνει διαδικασία εκκαθάρισης αυτών των λιστών.
Το Δημόσιο δεν μπορεί να παραιτηθεί από την είσπραξη έστω και 1 ευρώ.
Εμείς διεκδικούμε αυτά τα χρήματα.
Η εισπραξιμότητα από παλιά χρέη δεν είναι αυτή που θα θέλαμε.
Για να σταματήσει η γκρίνια αναρτήσαμε τους οφειλέτες με πολύ μεγάλα χρέη προς Δημόσιο και πρέπει να τακτοποιηθούν» τόνισε ο κ.Αλεξιάδης, υπογραμμίζοντας πως «σε φορολογική αμνηστία δεν θα πάμε».
«Δίνουμε μία τελευταία ευκαιρία σε όλους αυτούς που έχουν χρήματα είτε στο εξωτερικό είτε στο σεντούκι να τα νομιμοποιήσουν.
Αμέσως μετά έρχεται το περιουσιολόγιο, η διασταύρωση τραπεζικών λογαριασμών, οι λίστες, ενώ από 1η Ιανουαρίου του 2017 τίθεται σε ισχύ και η διακρατική συμφωνία FATCA και μία σειρά από άλλα πράγματα» είπε ο κ.Αλεξιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης