Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nomura: Θα διατηρήσει την ευρωπαϊκή της έδρα στη Βρετανία, παρά το Brexit

tags :
Nomura: Θα διατηρήσει την ευρωπαϊκή της έδρα στη Βρετανία, παρά το Brexit
Οι πελάτες της εταιρείας στο Λονδίνο συνεχίζουν κανονικά τη δραστηριότητά τους, οπότε η εταιρεία δεν έχει λόγο να μετακινήσει προσωπικό από το City
Σε ενημέρωση των επενδυτών ότι θα διατηρήσει την ευρωπαϊκή της έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο παρά τη νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου προχώρησε η ιαπωνική Nomura Holdings.
Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο νέος διευθυντής λειτουργιών της, η εταιρεία δεν σχεδιάζει να μετακινήσει προσωπικό από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Συγκεκριμένα, ο Tetsu Ozaki, ο οποίος την 1η Απριλίου ανέλαβε COO της μεγαλύτερης ιαπωνικής χρηματιστηριακής, είπε πως η εταιρεία του δέχεται όλο και περισσότερα ερωτήματα από τους πελάτες της, οι οποίοι ζητούν συμβουλές για το πώς να χειριστούν τις συναλλαγές και την άντληση κεφαλαίων εν μέσω της πρόσφατης μεταβλητότητας στις αγορές.
Σε συνέντευξή του ο Ozaki σημείωσε ότι «οι πελάτες μας (στο Λονδίνο) συνεχίζουν κανονικά τη δραστηριότητά τους, οπότε δεν μπορούμε να πούμε πως θα μετακινήσουμε 1000 άτομα από το City έπειτα από δύο χρόνια».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nomura, η οποία εξαγόρασε μονάδες στην Ευρώπη και την Ασία από την Lehman Brothers το 2008, απασχολεί περίπου 2.500 εργαζόμενους στο Λονδίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης