Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Cameron απέρριψε την πρόταση για νέο δημοψήφισμα παρά την συγκέντρωση 4,1 εκ. υπογραφών

Ο Cameron απέρριψε την πρόταση για νέο δημοψήφισμα παρά την συγκέντρωση 4,1 εκ. υπογραφών
Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για την έξοδό μας από την ΕΕ και η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ 
Η βρετανική κυβέρνηση απέρριψε και επίσημα την πρόταση για διεξαγωγή επαναληπτικού δημοψηφίσματος μετά την συγκέντρωση 4,1 εκατομμυρίων υπογραφών βρετανών πολιτών που διεκδικούν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου του 2016 έδειξε ότι το 52% των βρετανών, δηλαδή 17,4 εκατομμύρια πολίτες, είχε ταχθεί υπέρ του Brexit.
 «Αυτό είχε χαρακτηριστεί ως απάντηση των βρετανών στην καταβολεμένη ελίτ τους που αρνείται να ακούσει τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους» σχολιάζει το ZeroHedge.
Όμως μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, 4,1 εκατομμύρια βρετανοί, κυρίως νέοι, ζήτησαν από την κυβέρνηση την επανάληψη του την οποία σήμερα (9/7) η κυβέρνηση απέρριψε οριστικά.



Όπως αναφέρει η Ντάουνιγκ Στριτ «είναι ξεκάθαρο ότι αυτή ήταν η μία και μοναδική ψηφοφορία της γενιάς αυτής και ως πρωθυπουργός οφείλω να τη σεβαστώ.
Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για την έξοδό μας από την ΕΕ και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει το καλύτερο δυνατό στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το λαό της Βρετανίας».
Στο ίδιο κλίμα κυμαίνονται και οι δηλώσει και των δύο υποψηφίων για τη διαδοχή του David Cameron.
Η Theresa May, υπουργός εσωτερικών και μια από τις δύο επικρατέστερες για την πρωθυπουργία, δήλωσε ότι «Brexit σημαίνει Brexit» ενώ η υποστηρικτής της εξόδου της χώρας από την ΕΕ και δεύτερη υποψήφια Andrea Leadsom δήλωσε, ότι «η Βρετανία θα ανθίσει έξω από την ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης