Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cameron: Την Τετάρτη 13/7 η Theresa May θα γίνει πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου

Cameron: Την Τετάρτη 13/7 η Theresa May θα γίνει πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου
«Είναι δυνατή, επαρκής και πολύ περισσότερο από ικανή να παρέχει την ηγεσία που η χώρα θα χρειαστεί τα προσεχή χρόνια και θα έχει την πλήρη υποστήριξή μου», υπογράμμισε ο Cameron για τη May
Την Τετάρτη 13 Ιουλίου το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποκτήσει τη δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία του, καθώς η Theresa May θα αναλάβει καθήκοντα, στη θέση του David Cameron.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουλίου, ο David Cameron, πρωθυπουργός προς αποχώρηση του Ην. Βασιλείου, αύριο θα προεδρεύσει το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, την Τετάρτη θα μεταβεί στο παλάτι για να υποβάλει την παραίτησή του και την Τετάρτη το απόγευμα η χώρα θα έχει νέα πρωθυπουργό.
Πιο συγκεκριμένα, «δε θα έχουμε μια παρατεταμένη διαδικασία για την εκλογή νέου αρχηγού», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε «απολύτως ορθή» την απόφαση της Andrea Leadsom να αποσυρθεί από την κούρσα για την πρωθυπουργία.
Στη συνέχεια ανέφερε πως είναι ξεκάθαρο ότι η Theresa May έχει την υποστήριξη του κόμματος των Συντηρητικών, ενώ εξέφρασε την προσωπική του ευχαρίστηση που η May θα είναι η νέα πρωθυπουργός.
«Είναι δυνατή, επαρκής και πολύ περισσότερο από ικανή να παρέχει την ηγεσία που η χώρα θα χρειαστεί τα προσεχή χρόνια και θα έχει την πλήρη υποστήριξή μου», υπογράμμισε ο Cameron.
Παράλληλα, υποστήριξε πως «προφανώς με βάση αυτές τις αλλαγές δε χρειαζόμαστε σε καμία περίπτωση μια παρατεταμένη περίοδο αλλαγής.
Και έτσι αύριο θα προεδρεύσω το τελευταίο μου υπουργικό συμβούλιο.
Την Τετάρτη θα βρεθώ στη Βουλή για τις ερωτήσεις στον πρωθυπουργό και μετά θα μεταβώ στο παλάτι όπου και θα υποβάλλω την παραίτησή μου, ώστε να έχουμε μια νέα πρωθυπουργό την Τετάρτη το απόγευμα».
Αξίζει να αναφερθεί πως με βάση τις δηλώσεις της May, η εφημερίδα Independent αναμένει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, με το που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ηνωμένο Βασίλειο: Αποσύρθηκε η Andrea Leadsom από την κούρσα για την πρωθυπουργία

Η νυν υπουργός Ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας, Andrea Leadsom, παραιτήθηκε από την κούρσα για την πρωθυπουργία, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης του νησιού.
Μετά από τις σημερινές της δηλώσεις πως νιώθει να βρίσκεται «κάτω από τεράστια πίεση», ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά κι επίσημα την σημαντική απόφασή της.
Θυμίζουμε πως η κ. Andrea Leadsom απολάμβανε και τη στήριξη του Nigel Farage.
Πλέον, μοναδική αντικαταστάτρια (και επόμενη πρωθυπουργός) του David Cameron στην ηγεσία των Συντηρητικών είναι η νυν υπουργός Εσωτερικών, Theresa May, η οποία είναι και αυτή υποστηρίκτρια του Brexit, κρατώντας ωστόσο πιο χαμηλούς τόνους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης