Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναχρονιστική η εμμονή του ΝΑΤΟ στη Ρωσία, σύμφωνα με τη Hürriyet - «Η Μόσχα δεν είναι το βασικό πρόβλημα»

Αναχρονιστική η εμμονή του ΝΑΤΟ στη Ρωσία, σύμφωνα με τη Hürriyet - «Η Μόσχα δεν είναι το βασικό πρόβλημα»
«Το ΝΑΤΟ λειτουργεί ως ασθενής που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και παίρνει ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο», εκτιμά η τουρκική εφημερίδα
«Αναχρονιστική» χαρακτηρίζει την «εμμονή» του ΝΑΤΟ στη Ρωσία, η τουρκική εφημερίδα «Hürriyet», με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σε παγκόσμιο επίπεδο.
Χαρακτηριστικά τονίζει πως «η Μόσχα δεν είναι το βασικό πρόβλημα», ενώ επισημαίνει ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ «πέρα από τον πρόεδρο Erdogan κανείς άλλος ούτε καν ανάφερε τη λέξη «Συρία», παρότι η Μέση Ανατολή αιμορραγεί».
Το Ισλαμικό Κράτος ρίχνει βόμβες σε όλο τον κόσμο, ωστόσο το ΝΑΤΟ παραμένει πλήρως επικεντρωμένο στη Ρωσία, υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα.
Παράλληλα τονίζει ότι το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε το 1949 ως αντίπαλο δέος του Συμφώνου της Βαρσοβίας, μιας στρατιωτικής συμμαχίας αμυντικού χαρακτήρα των κομμουνιστικών κρατών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, εντούτοις η κατάσταση στο πεδίο της ασφάλειας που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα είναι εντελώς διαφορετική από τότε.
Ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε σχεδόν 30 χρόνια πριν και η πραγματική απειλή σήμερα δεν είναι ούτε ένα κράτος, ούτε μια περιοχή, καθιστά σαφές Hürriyet.
Ως εκ τούτου, συμπεραίνει η τουρκική εφημερίδα, κανείς δε μπορεί να υποστηρίξει ότι το ΝΑΤΟ ανταποκρίνεται στις σημερινές απειλές, καθώς, αντ’ αυτού, στρουθοκαμηλίζει.
«Το ΝΑΤΟ λειτουργεί ως ασθενής που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και παίρνει ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο», εκτιμά η τουρκική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης