Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Αναγκαία η χάραξη εθνικής γραμμής για τα εργασιακά

tags :
Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Αναγκαία η χάραξη εθνικής γραμμής για τα εργασιακά
Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα της κρίσης και της τεράστιας ύφεσης να υπάρχει απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ
Στην ανάγκη να διαμορφωθεί μια εθνική γραμμή για τα εργασιακά θέματα ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον υπ.Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο τέθηκαν οι βάσεις για την χάραξη μιας τέτοιας γραμμής.
«Σήμερα, μαζί με τον υπουργό συζητήσαμε τρόπους για να χαράξουμε μια εθνική γραμμή, η οποία θα επιβεβαιώνει και πάλι όσα είχαμε συνομολογήσει το 2014 εργαζόμενοι, εργοδότες και κυβέρνηση, στα πλαίσια του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη» τόνισε ο κ.Παναγόπουλος.
«Μπορεί να υπάρξει μία τέτοια γραμμή, αρκεί να γίνει κατανοητό ότι είναι αδιανόητο στην Ελλάδα της κρίσης, στην Ελλάδα της τεράστιας ύφεσης δε μπορεί να υπάρχει απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, δε μπορεί να υπάρχει ανταπεργία, δε μπορεί να μην υπάρχει προστασία της συλλογικής δράσης και κυρίως πρέπει να υπάρχει ένα σαφές και κινούμενο στα ευρωπαϊκά πλαίσια, πλαίσιο διαπραγματεύσεων εθνικών και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης