Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Cameron καλεί τη νέα πρωθυπουργό να μείνει κοντά στην Ε.Ε. και να ενώσει τους Συντηρητικούς

Ο Cameron καλεί τη νέα πρωθυπουργό να μείνει κοντά στην Ε.Ε. και να ενώσει τους Συντηρητικούς
Η ομιλία του κ.Cameron διεξήχθη μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα, με τον πρώην ηγέτη να προχωρά σε διασκεδαστικές δηλώσεις και πειράγματα
Να κρατήσει τη Mεγάλη Βρετανία κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit κάλεσε την αντικαταστάτρια του ο David Cameron, κατά τη διάρκεια της σημερινής (13/7), τελευταίας του ομιλίας (ως πρωθυπουργός) στο Κοινοβούλιο.
Ο απερχόμενος Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως η Theresa May έχει επιπλέον το καθήκον να ενώσει και το κόμμα των Συντηρητικών, το οποίο διχάστηκε την περίοδο των του βρετανικού δημοψηφίσματος.
Η ομιλία του κ.Cameron διεξήχθη μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα, με τον πρώην ηγέτη του Ηνωμένου Βασιλείου να προχωρά σε διασκεδαστικές δηλώσεις και πειράγματα.
Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Jeremy Corbyn, πολιτικό του αντίπαλο αλλά και σύμμαχο του στην καμπάνια του Bremain.
«Θαυμάζω την επιμονή του», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα σήμερα, η Telegraph είχε εκτενές αφιέρωμα για τον David Cameron.
Αναλυτικότερα, το σχετικό δημοσίευμα του bankingnews.gr:

Telegraph: Ας μην αφήσουμε το Brexit να διαγράψει τα επιτεύγματα του David Cameron

Πλέκοντας το εγκώμιο του απελθόντος David Cameron η εφημερίδα Telegraph, η οποία είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωσης, αναφέρει σε άρθρο της ότι το Brexit δεν πρέπει να διαγράψει αυτά που έχει καταφέρει ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός.
Μετά από 6 χρόνια και 63 ημέρες στην πρωθυπουργική καρέκλα του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Συντηρητικός πολιτικός, κρατώντας μία απόλυτη έντιμη και ηθική στάση στον απόηχο του δημοψηφίσματος, θα παραδώσει σήμερα στην Theresa May.
Επισημαίνοντας ότι ο κ.Cameron είναι ακόμα ένας νέος, πολλά υποσχόμενος πολιτικός, η εφημερίδα τονίζει ότι βρήκε ένα οικονομικό χάος όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία το 2010, κατάφερε ωστόσο να παραδώσει μία πολύ ισχυρότερη Μεγάλη Βρετανία.
Επίσης, αν και το βρετανικό δημοψήφισμα αποτέλεσε μία προσωπική καταστροφή, ο κ.Cameron το επιχείρησε, εξασφαλίζοντας έτσι ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα του εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Telegraph θυμίζει ότι ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός έθεσε σε ισχύ πρακτικές την προστασία του περιβάλλοντος, υπήρξε ποινικός μεταρρυθμιστής, υποστηρικτής των δικαιωμάτων των μειονοτήτων αλλά και ένας από τους πρώτους Συντηρητικούς πολιτικούς που μίλησαν για τα οφέλη της ανάπτυξης…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης