Κοινωνία

Η έφοδος του ΕΠΑΜ στο Ειρηνοδικείο - Διεκόπη ο πλειστηριασμός του Athens Ledra - Μετατίθεται για Σεπτέμβριο

Η έφοδος του ΕΠΑΜ στο Ειρηνοδικείο - Διεκόπη ο πλειστηριασμός του Athens Ledra - Μετατίθεται για Σεπτέμβριο
Η δικαστική αίθουσα κατακλύστηκε από πολίτες του κινήματος ΕΠΑΜ που με απειλές και προπηλακισμούς κατά των συμβολαιογράφων κατάφεραν να ματαιώσουν τις διαδικασίες
Στα «κρύα του λουτρού» έμειναν οι 120 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου το Athens Ledra Hotel που ανέμεναν πως και πως τη διαδικασία του πλειστηριασμού του ακινήτου, προκειμένου να εισπράξουν τα οφειλόμενα από την εταιρεία ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε., συμφερόντων της οικογένειας Παρασκευαΐδη και ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου.
Το μέλλον των εργαζόμενων παίχτηκε στην αίθουσα 7 του Ειρηνοδικείου της Αθήνας.
Η συμβολαιογράφος που είχε αναλάβει τη διαδικασία του πλειστηριασμού βρισκόταν στο χώρο στις 16:00 ακριβώς.
Ήταν έτοιμη να αρχίσει τη διαδικασία η οποία όμως δεν έγινε ποτέ διότι μια ομάδα πολιτών που αποκαλείται ως Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο «ΕΠΑΜ» στην προσπάθεια του να αποτρέψει πλειστηριασμούς ακινήτων από άλλο συμβολαιογράφο απέτρεψε και τη διαδικασία που αφορούσε το ξενοδοχείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ως τιμή εκκίνησης ήταν στα 48,1 εκατ. ευρώ από τον επισπεύδων, που ήταν η Alpha Bank.
Η δικαστική αίθουσα κατακλύστηκε από πολίτες του κινήματος ΕΠΑΜ που με απειλές και προπηλακισμούς κατά των συμβολαιογράφων κατάφεραν να ματαιώσουν τις διαδικασίες, καταργώντας στην πράξη τα δικαιώματα της άλλης πλευράς και συγκεκριμένα των εργαζόμενων του ξενοδοχείου Athens Ledra Hotel, καθώς η οικογένεια Παρασκευαϊδη έχει οφειλές δεκάδων χιλιάδων ευρώ έναντι των εργαζόμενων.
Να σημειωθεί ότι δεν εμφανίσθηκε κανένας ενδιαφερόμενος για το ξενοδοχείο επί της Λεωφόρου Συγγρού, ενώ έδωσε στίγμα εκπρόσωπος της εταιρείας ΑΣΤΥ που ήθελε να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα της διαδικασίας του πλειστηριασμού.
Στα 60 λεπτά που μεσολάβησαν μέχρι οι δείκτες του ρολογιού δείξουν 17:00, τα μέλη του ΕΠΑΜ, χωρίς να το καταλάβουν, έφθασαν να αποκαλούν «κοράκι» τον εκπρόσωπο εργαζομένων Μπάμπη Ντότσικας και κάποια στιγμή μέλη του ΕΠΑΜ πιάστηκαν στα χέρια με τον πρόεδρο των εργαζομένων, διότι κάποιοι νόμιζαν ότι ήρθε να καταθέσει προσφορά για τα σπίτια που θα έβγαιναν στο σφυρί.
Η ψυχολογική πίεση όμως που δέχθηκαν οι συμβολαιογράφοι έτσι ώστε να τους οδηγήσουν σε αποχώρηση από την αίθουσα ήταν τεράστια, και όταν διαπίστωσαν ότι δεν πτοούνται προτίμησαν να ανέβουν στην έδρα από την πόρτα που εισέρχονται οι δικαστές.
Το αξιοπερίεργο ήταν ότι αρχικά δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη για να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους, όπως και τη διαδικασία, ενώ όταν εμφανίσθηκαν δύο αστυνομικοί της ομάδας Ζ δήλωσαν αδυναμία να διασφαλίσουν τη διαδικασία καθώς όπως είπαν ήταν μόνο δύο αστυνομικοί οι οποίοι ήταν αδύνατο να επιβάλλουν την τάξη σε 100 μέλη της ομάδας του ΕΠΑΜ.
Η διαδικασία πλειστηριασμού του ξενοδοχείου θα γίνει πιθανότητα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης