Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Γερμανικός Τύπος για την ανάθεση στον Boris Johnson του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας

Ο Γερμανικός Τύπος για την ανάθεση στον Boris Johnson του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας
"Ίσως να είναι ένας ιδιαίτερος τύπος βρετανικού χιούμορ η ανάθεση του υπουργείου στα χέρια του" σχολιάζει στη διαδικτυακή της έκδοση η Handelsblatt.
Με έκπληξη αντέδρασε ο Γερμανικός Τύπος στην είδηση του διορισμού από την νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Theresa May του πρώην δημάρχου του Λονδίνου και ηγέτη της εκστρατείας υπέρ του Brexit, Boris Johnson, στη θέση του υπουργού Εξωτερικών.
"Ίσως να είναι ένας ιδιαίτερος τύπος βρετανικού χιούμορ η ανάθεση του υπουργείου στα χέρια του" σχολιάζει στη διαδικτυακή της έκδοση η Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Σημειώνει δε, ότι "θα δοθεί στον Johnson η ευκαιρία να εξηγήσει στον Γερμανό ομόλογό του Frank-Walter Steinmeier τον παραλληλισμό που έκανε ανάμεσα στον Αδόλφο Χίτλερ και την ΕΕ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για το Brexit".
Καταλήγοντας επισημαίνει ότι "δεν είναι ταιριαστό το γεγονός, ότι ένας από τους πιο ταλαντούχους λαϊκιστές της χώρας, που δεν τα έχει και τόσο καλά με την αλήθεια, γίνεται το νούμερο ένα της βρετανικής διπλωματίας", συμπληρώνοντας 'ότι "υποβαθμίζεται κατά μία έννοια το αξίωμα".
Την έκπληξή της εκφράζει και η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.
"Ο Boris Johnson επέστρεψε, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, αυτός ο φωνακλάς, ο Mr. Brexit, που ήταν φαβορί για την πρωθυπουργία, αλλά δεν έβαλε υποψηφιότητα την τελευταία στιγμή".
Έτσι περιγράφει τον νέο βρετανό υπουργό Εξωτερικών ο γερμανός αρθρογράφος και προσθέτει: "αυτόν έκανε υπουργό η Theresa May, βρετανικό χιούμορ γαρ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης