Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Ευελπιστούμε ότι ο Johnson θα είναι πιο διπλωματικός σε σχέση με τους προκατόχους του

Κρεμλίνο: Ευελπιστούμε ότι ο Johnson θα είναι πιο διπλωματικός σε σχέση με τους προκατόχους του
Η Ρωσία εκτιμά ότι η εν λόγω κίνηση θα μπορούσε να αναθερμάνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών
Με ιδιαιτέρως θετικό τρόπο αντιμετωπίζει η Ρωσία την ανάθεση του Υπουργείου Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας στον Boris Johnson, εκτιμώντας ότι η εν λόγω κίνηση θα μπορούσε να αναθερμάνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσίας, Alexei Pushkov, ο διορισμός του Johnson θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αφήνοντας παράλληλα αιχμές και για τον προκάτοχό του, Philip Hammond, ο οποίος φρόντισε να διακόψει τις περισσότερες διπλωματικές σχέσεις με τη Μόσχα, στον απόηχο της ουκρανικής κρίσης.
Να σημειώσουμε ότι ο Hammond είχε διατυπώσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν ότι η συμπεριφορά της Ρωσίας αποτελεί «απειλή και πρόκληση» για το παγκόσμιο στερέωμα.
Παράλληλα, σχόλιο για το διορισμό του Johnson πραγματοποίησε και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, αναφέροντας ότι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι «πιο διπλωματικός» σε σχέση με τους προκατόχους του, με τη γενικότερη επιθυμία της Μόσχας να είναι το ότι ο νέος βρετανός υπουργός Εξωτερικών δεν θα έχει τις ίδιες «αντί-ρωσικές» απόψεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης