Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Αυθαίρετο» χαρακτηρίζει το «No Border Camp» ο δήμος Θεσσαλονίκης

«Αυθαίρετο» χαρακτηρίζει το «No Border Camp» ο δήμος Θεσσαλονίκης
Η διοίκηση του δήμου καλεί σε συνεννόηση με τους διοργανωτές της δράσης, επισημαίνοντας αναφέρει ότι απαιτείται «σύνεση και επαγγελματισμός» από τις Αρχές
«Αυθαίρετη» και «προβληματική» δράση χαρακτηρίζει το «No Border Camp» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ο δήμος Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες αφότου ασκήθηκε δεύτερη εισαγγελική παρέμβαση.
Επίσης, η διοίκηση του δήμου καλεί, έστω και εκ των υστέρων, σε συνεννόηση με τους διοργανωτές της δράσης, επισημαίνοντας αναφέρει ότι απαιτείται «σύνεση και επαγγελματισμός» από τις Αρχές.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης:

Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη ανεκτική και φιλόξενη, όμως δράσεις όπως το «No Border Camp» πρέπει να υπόκεινται στους βασικούς κανόνες λειτουργίας της πόλης, γιατί η πόλη πρέπει να είναι λειτουργική προκειμένου και να προχωράει μπροστά, και πρέπει να σέβονται τους νόμους του κράτους, γιατί αλλιώς θα επικρατήσει χάος που δεν συμφέρει σε κανέναν.
Γι’ αυτό, ακόμη κι αν συμφωνεί κανείς ή ακόμη κι αν βλέπει με συμπάθεια τον ιδεολογικοπολιτικό χώρο που διοργανώνει το Camp, δεν μπορεί να παραβλέψει ότι η εγκατάστασή του είναι αυθαίρετη και ιδιαίτερα προβληματική.
Οι διοργανωτές θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν μπει στον κόπο να επιδιώξουν μια προηγούμενη συνάντηση ή συνεννόηση με τις πανεπιστημιακές αρχές ή με τον δήμο.
Έστω και εκ των υστέρων, λοιπόν, η συνεννόηση πρέπει να υπάρξει.
Λύσεις πάντα υπάρχουν και πάντα βρίσκονται.
Απαιτείται, επίσης, σύνεση και επαγγελματισμός από τις αρχές, οι οποίες πρέπει να κρατήσουν ανοιχτή τη γραμμή επικοινωνίας.
Μόνον έτσι το «No Border Camp» θα μεταδώσει το μήνυμά του στην πόλη και μόνον έτσι η πόλη θα μπορέσει να ακούσει το μήνυμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης