Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η Μεγάλη Βρετανία δεν εγκαταλείπει τον ηγετικό της ρόλο στην Ευρώπη

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η Μεγάλη Βρετανία δεν εγκαταλείπει τον ηγετικό της ρόλο στην Ευρώπη
"Πρέπει να εφαρμόσουμε τη βούληση του λαού και να εγκαταλείψουμε την ΕΕ, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε σε καμία περίπτωση τον ηγετικό μας ρόλο στην ευρωπαϊκή κοινότητα", είπε.
Η Μεγάλη Βρετανία θα συνεχίσει να έχει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη, υποστήριξε σήμερα Δευτέρα (18/7) ο νέος υπουργός Εξωτερικών και πρωτεργάτης της εκστρατείας υπέρ του Brexit, Boris Johnson, λίγο πριν την πρώτη του συνάντηση με τους ομολόγους του στην ΕΕ.
"Πρέπει να εφαρμόσουμε τη βούληση του λαού και να εγκαταλείψουμε την ΕΕ, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε σε καμία περίπτωση τον ηγετικό μας ρόλο στην ευρωπαϊκή κοινότητα", είπε χαρακτηριστικά ο Johnson.
Ο Βρετανός ΥΠΕΞ είπε ακόμη, ότι είχε μια "πολύ καλή συζήτηση" για το θέμα με την Ύπατη Αρμοστή των Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Federica Mogherini αργά την Κυριακή, ενώ δήλωσε "ανυπόμονος" να συναντήσει τους ομολόγους του.
ομονησία να πληρούν τους συναδέλφους μου", πρόσθεσε.
Η τοποθέτηση του Johnson στην θέση του υπουργού Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας εξέπληξε πολλούς στην Ευρώπη, με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Jean-Marc Ayrault να τον κατηγορεί, ότι είχε πει ψέματα στους ψηφοφόρους κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα.
Επίσης, εξόργισε πολλούς συγκρίνοντας τις φιλοδοξίες της ΕΕ με το σχέδιο για στενότερη ολοκλήρωση του Αδόλφου Χίτλερ.
Η Mogherini μετά τη συνάντησή της με τον Boris Johnson είπε, ότι οι δύο τους είχαν "μια καλή ανταλλαγή απόψεων για τα κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης σήμερα" στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
Η ίδια αρνήθηκε ότι θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις της Βρετανίας για την έξοδό της από την ΕΕ, το οποίο οι ηγέτες της Ένωσης επιμένουν να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν καλώντας το Λονδίνο να επικαλεσθεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης