Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέος γύρος επαφών Κατρούγκαλου με κοινωνικούς εταίρους για τις αλλαγές στα εργασιακά

Νέος γύρος επαφών Κατρούγκαλου με κοινωνικούς εταίρους για τις αλλαγές στα εργασιακά
Ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης
Νέο γύρο επαφών θα έχει σήμερα με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος με κύριο αντικείμενο τις επικείμενες αλλαγές στα εργασιακά ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης από τους δανειστές.
Απώτερος στόχος των επαφών αυτών είναι να διαμορφωθεί ένα κοινό κοινωνικό μέτωπο (κυβέρνησης, εργοδοτών και εργαζομένων) απέναντι στις θέσεις και στα αιτήματα που πρόκειται να διατυπώσουν από το φθινόπωρο οι δανειστές.
Σημειώνεται πως χθες ο κ.Κατρούγκαλος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θ. Φέσσα προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα συμφωνίας μεταξύ της κορυφαίας εργοδοτικής οργάνωσης και των υπολοίπων κοινωνικών εταίρων, καθώς και του υπουργείου Εργασίας, στην συγκρότηση της ατζέντας γύρω από τις επερχόμενες αλλαγές στα εργασιακές σχέσεις.
Στο επίκεντρο της συνάντησης αυτής βρέθηκε η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η ιδιαιτερότητα των επιχειρησιακών συμβάσεων, τον ρόλο του ΟΜΕΔ, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982, για τον οποίο τόσο ο ΣΕΒ όσο και οι υπόλοιπες εργοδοτικές οργανώσεις έχουν θέσει θέματα «πρακτικών στρέβλωσής του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης