Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hospodářské Noviny (Τσεχία): Εφόσον επαναφέρει τη θανατική ποινή, η Τουρκία πρέπει να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ

Hospodářské Noviny (Τσεχία): Εφόσον επαναφέρει τη θανατική ποινή, η Τουρκία πρέπει να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ
Στην Τουρκία η θανατική ποινή θα είναι ένα μέσο για την ταχεία και αδιάκριτη τιμωρία, εκτιμά η εφημερίδα 
Εφόσον επαναφέρει τη θανατική ποινή, με σκοπό να εκδικηθεί τους πραξικοπηματίες, η Τουρκία θα πρέπει να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ.
Την άποψη αυτή υιοθετεί η τσέχικη εφημερίδα Hospodářské Noviny, η οποία επισημαίνει πως ο πρόεδρος Erdogan καταφεύγει σε μια σταλινικού τύπου εκδίκηση για τους φερόμενους ως συμμετέχοντες στο πραξικόπημα.
Ειδικότερα, η Hospodárske Noviny υποστηρίζει πως μέχρι τώρα, η Τουρκία θεωρείτο ως μια σπάνια και γεωπολιτικά σημαντική όαση σταθερότητας στη Μέση Ανατολή, ωστόσο εκτιμά ότι αυτό θα αλλάξει, εφόσον ο πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, υλοποιήσει τη δέσμευσή του να πάρει σταλινικού τύπου εκδίκηση, σε όσους υποτίθεται ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, επαναφέροντας τη θανατική ποινή, με σκοπό την εκτέλεσή τους.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι και οι ΗΠΑ έχουν τη θανατική ποινή, που, όμως, χρησιμοποιείται μόνο για συγκεκριμένα εγκλήματα.
Σε αντίθεση υπογραμμίζει ότι στην Τουρκία η θανατική ποινή θα είναι ένα μέσο για την ταχεία και αδιάκριτη τιμωρία, σύμφωνα με την αρχή της συλλογικής ενοχής, η οποία είναι ξένη προς τις δυτικές αξίες.
«Ο πολιτισμένος κόσμος μπορεί να αντιδράσει μόνο αποκλείοντας την Τουρκία από το ΝΑΤΟ», καταλήγει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης