Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Το 10% των συνταξιούχων αφορούν οι μειώσεις στις επικουρικές

Κατρούγκαλος: Το 10% των συνταξιούχων αφορούν οι μειώσεις στις επικουρικές
Εξετάζονται μέτρα για την αναπλήρωση των απωλειών από την κατάργηση του ΕΚΑΣ είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Το 10% των συνταξιούχων ή το 20% των συντάξεων αφορούν οι μειώσεις που θα γίνουν στις επικουρικές συντάξεις υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος μιλώντας στην Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
Όπως είπε ο κ.Κατρούγκαλος, στις περισσότερες επικουρικές συντάξεις δεν θα υπάρξει μείωση, ενώ υποστήριξε πως σε ορισμένες περιπτώσεις θα υπάρξουν και αυξήσεις.
Ο υπουργός χαρακτήρισε «γκρίζα ή μαύρη προπαγάνδα» τα όσα γράφονται για μείωση των κύριων συντάξεων, διευκρινίζοντας ότι οι μειώσεις που φαίνονται αφορούν τις αλλαγές στην παρακράτηση φόρου.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι οι μειώσεις αφορούν το μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων και τις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες, όπως είπε, θα επαναϋπολογιστούν στις περιπτώσεις όπου μαζί με τις κύριες ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ, όπως προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος.
Αναφερόμενος στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, είπε ότι «ήταν από τα αρνητικά που δε μπορέσαμε να αποτρέψουμε γιατί ήταν στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου που αποφασίστηκε και με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού», τονίζοντας ότι είναι «εξόχως δημαγωγική η κριτική που ασκείται από αυτές τις πολιτικές δυνάμεις για την κατάργηση του ΕΚΑΣ».
Ο υπουργός Εργασίας γνωστοποίησε επίσης ότι έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για την κάλυψη των απωλειών από την κατάργηση του ΕΚΑΣ και την προστασία ηλικιωμένων από την ακραία φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, όπως είναι η μειωμένη φαρμακευτική δαπάνη, η οποία έχει προβλεφθεί στον ασφαλιστικό νόμο, ενώ κοστολογούνται και άλλα εναλλακτικά μέτρα, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης