Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς νέο ιστορικό χαμηλό η λίρα Τουρκίας - Υποχωρεί στα 3,0549 ανά δολάριο

Προς νέο ιστορικό χαμηλό η λίρα Τουρκίας - Υποχωρεί στα 3,0549 ανά δολάριο
Η λίρα Τουρκίας υποχωρεί 0,4% στo 3,059 ανά δολάριο
Προς νέο ιστορικό χαμηλό οδεύει η λίρα Τουρκίας έναντι του δολαρίου, στον απόηχο της αναταραχής που επικρατεί μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Η λίρα Τουρκίας υποχωρεί 0,4% στo 3,059 ανά δολάριο.
Για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας προειδοποιεί ο οίκος Moody's μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Η Moody's ανέφερε ότι θα επανεξετάσει την πιστοληπτική αξιολόγηση Baa3 της Τουρκίας και θα αξιολογήσει τον μεσοπρόθεσμο αντίκτυπο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην ανάπτυξη της χώρας και τη χάραξη πολιτικής στις τράπεζες.
Κατά την Moody's απετράπη η αποσταθεροποιήση της οικονομίας, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισροές κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.
Ωστόσο η όλο και περισσότερο αυταρχική πολιτική του Erdogan είχε ήδη προκαλέσει ανησυχία στους επενδυτές μετά το πογκρόμ διώξεων.
Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση των ξένων επενδύσεων.
Η πιο αργή από την αναμενόμενη πρόοδο της χώρας στην προώθηση ουσιωδώς προγραμματισμένων οικονομικών μεταρρυθμίσεων, επιδρούν στην αξιολόγηση.
"Παρότι το πραξικόπημα απέτυχε, το γεγονός από μόνο του είναι πιθανό να επιδεινώσει την κατάσταση"
Η απόδοση των ομολόγων σε δολάρια είναι στο 4,25% της Τουρκίας λήξης 2026.
Η Moody's είχε επαναξιολογήσει την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας σε Baa3 από Ba1 τον Μάιο του 2013, επικαλούμενος τη μείωση του χρέους και μικρότερα ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών.
Είχε προηγηθεί διολίσθηση της λίρας -16% το 2013.
Κατά την Brown Brothers Harriman η επιδείνωση των δημοσιονομικών στοιχείων και των εξωτερικών ισοζυγίων σε συνδυασμό με την επιδείνωση του πολιτικού κινδύνου είναι πιθανό να υπάρξει υποβάθμιση το 2016 της τουρκικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης