Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maaleht (Εσθονία): Στη ρωσική σφαίρα επιρροής η Τουρκία - Η Ευρώπη «χάνει» ακόμα ένα κράτος

Maaleht (Εσθονία): Στη ρωσική σφαίρα επιρροής η Τουρκία - Η Ευρώπη «χάνει» ακόμα ένα κράτος
«Αντίο, Τουρκία! Η Ευρώπη χάνει ακόμα ένα κράτος στη ρωσική επιρροή»
Μια στροφή της Τουρκίας προς τη Ρωσία διακρίνει η εβδομαδιαία εφημερίδα Maaleht της Εσθονίας, στον απόηχο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος, κατά της κυβέρνησης και το προέδρου Erdogan.
Παράλληλα, διαπιστώνει ότι το ενδιαφέρον της ρωσικής κυβέρνησης για την Τουρκία έχει ενταθεί το τελευταία διάστημα και κάνει λόγο για ακόμα μία ήττα της Ευρώπης.
Όπως αναφέρει, η ανάπτυξη της Τουρκίας είναι λυπηρή, με τον πρόεδρο Erdogan να έχει καταστρέψει την όποια πρόοδο στην ενταξιακή πορεία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κατηγορεί, δε, τους ευρωπαίους ηγέτες, διότι, την ώρα που η πολιτική εξουσία στην Τουρκία συνδέεται εκ νέου με τη θρησκεία, κάτι που μπορεί να τη μετατρέψει στην πιο φονική χώρα στον κόσμο, δεν έχουν ασκήσει τη δριμεία κριτική που θα άρμοζε στην περίσταση.
«Αν αξιολογήσουμε προσεχτικά την προφανή επαναπροσέγγιση των δύο κρατών, βλέπουμε την επιθυμία της Ρωσίας να ενισχύσει την επιρροή της πέρα από τη Συρία και στην Τουρκία, η οποία, από την πλευρά της, απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημειώνει χαρακτηριστικά ο εσθονικός Τύπος, προσθέτοντας σκωπτικά: «Αντίο, Τουρκία! Η Ευρώπη χάνει ακόμα ένα κράτος στη ρωσική επιρροή».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης