Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Croix (Γαλλία): Η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη με μεγάλες δρασκελιές…

La Croix (Γαλλία): Η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη με μεγάλες δρασκελιές…
… και πλησιάζει πιο κοντά στη Ρωσία
Η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη με μεγάλες δρασκελιές, επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «La Croix», σε σημερινό δημοσίευμά της, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η αναθέρμανση των διμερών σχέσεων Άγκυρας - Μόσχας.
Όπως χαρακτηριστικά προειδοποιεί «αν η ρήξη με τους Ευρωπαίους βαθύνει περαιτέρω, θα υπάρξουν περισσότεροι από ένα χαμένος».
Στη συνέχεια, διευκρινίζει ότι στους πολέμους που λαμβάνουν χώρα στα σύνορά της με τη Συρία και το Ιράκ, η Τουρκία έχει διαδραματίσει βασικό - αν και μερικές φορές ασαφή - ρόλο.
Εάν η χώρα συνεχίζει να κινείται προς τα πίσω, δύσκολα θα είναι σε θέση να λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, σχολιάζει η Croix, προσθέτοντας πως οι ισχυρότερες επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης θα είναι στρατιωτικής φύσης.
Θα αφορούν, δε, ιδίως στην αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στο Ιντσιρλίκ.
Παράλληλα, σημειώνει πως οι Ρώσοι - παρά τις πρόσφατες εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών - είναι ήδη έτοιμοι να καλύψουν αυτό το κενό.
Vladimir Putin και Receo Tayyip Erdogan αναμένεται να συναντηθούν στη Μόσχα στις αρχές του Αυγούστου, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα, τονίζοντας πως «οι δύο ηγέτες είναι τόσο όμοιοι που το μόνο που θα μπορούσαν να είναι σε θέση να κάνουν είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης