Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Εγκρίθηκε το επίμαχο νομοσχέδιο για τα εργασιακά – Προσφυγή σχεδιάζει η αντιπολίτευση

Γαλλία: Εγκρίθηκε το επίμαχο νομοσχέδιο για τα εργασιακά – Προσφυγή σχεδιάζει η αντιπολίτευση
Η Γαλλία θα παραλύσει από τις νέες μαζικές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, όπως προανήγγειλαν τα εγχώρια συνδικάτα
Παρά τις μαζικές διαδηλώσεις που έγιναν τους προηγούμενους τρεις μήνες στην ευρύτερη περιοχή της Γαλλίας και τα εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε πολίτες και δυνάμεις ασφαλείας, η επίμαχη εργασιακή μεταρρύθμιση της κυβέρνηση του Francois Hollande εγκρίθηκε οριστικά.
Από τη στιγμή που μέχρι και σήμερα δεν κατατέθηκε καμία πρόταση μομφής στην Εθνοσυνέλευση εναντίον της κυβέρνησης, το νομοσχέδιο πλέον θεωρείται εγκεκριμένο.
Το νομοσχέδιο αποτελεί «ένα μεγάλο βήμα για τη μεταρρύθμιση της Γαλλίας», καθώς προσφέρει «περισσότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, μεγαλύτερες προοπτικές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, περισσότερες θέσεις εργασίας», σύμφωνα με όσα έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της χώρας, Manuell Valls.
Παρ' όλα αυτά, το σίριαλ δε φαίνεται να τελειώνει σύντομα, καθώς, όπως μεταδίδει και το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η αντιπολίτευση αναμένεται να προσφύγει άμεσα στο Συνταγματικό Συμβούλιο, προκειμένου να ακυρωθεί η εφαρμογή του νομοσχεδίου.
Επιπλέον, όπως είναι επόμενο, η Γαλλία θα παραλύσει από τις νέες μαζικές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, όπως προανήγγειλαν τα εγχώρια συνδικάτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης