Οικονομία

Αντισταθμιστικά μέτρα για ανακούφιση όσων έχασαν το ΕΚΑΣ προαναγγέλλει ο Κατρούγκαλος

Αντισταθμιστικά μέτρα για ανακούφιση όσων έχασαν το ΕΚΑΣ προαναγγέλλει ο Κατρούγκαλος
«Την κατάργηση του ΕΚΑΣ την ψήφισε και η ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που τώρα δημαγωγούν»
Αντισταθμιστικά μέτρα για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να ανακουφιστούν από την δυσάρεστη θέση στην οποία βρέθηκαν.
Ειδικότερα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε πως υα υπάρξουν μικρές αυξήσεις για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ, με τις σχετικές διεργασίες να ξεκινούν από την επόμενη κιόλας εβδομάδα:
«Την ερχόμενη εβδομάδα, γι' αυτούς που έχασαν τώρα το ΕΚΑΣ και δεν μπορούμε να τους ζητήσουμε να περιμένουν μέχρι το τέλος του 2018, οπότε με τον επανυπολογισμό θα δουν και αυτοί αυξήσεις στις συντάξεις τους, πρόκειται να ανακοινώσουμε μέτρα, τα οποία θα ανακουφίσουν σε έναν βαθμό τις απώλειες εισοδήματος που είχαν», δήλωσε σήμερα 22/7 στο «Πρακτορείο 104,9 fm», προθέτοντας:
«Δυστυχώς ήταν από τα πράγματα που δεν μπορέσαμε να υπερασπίσουμε τον Ιούλιο (του 2015) και την κατάργηση του ΕΚΑΣ την ψήφισε και η ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που τώρα δημαγωγούν».
Στη συνέχεια, έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα των επικουρικών:
«Μόνο στις περιπτώσεις που το άθροισμα της κύριας σύνταξης και της επικουρικής είναι πάνω από 1.300 ευρώ πρόκειται να γίνει επανυπολογισμός, κάτι που αφορά περίπου 200.000 έως 220.000 επικουρικές συντάξεις, θίγει επομένως το 10% όλων των συνταξιούχων ή το 20% αυτών που παίρνουν επικουρική», εξηγώντας πως η προσαρμογή αυτή θα γίνει σε δύο φάσεις, τον ερχόμενο Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
«Μπορέσαμε να σώσουμε τις κύριες συντάξεις, που αποτελούν το βασικό εισόδημα των συνταξιούχων και αυτή ήταν μία δέσμευση που μπορέσαμε και την κρατήσαμε.
Κάποιες διαφορές, μερικών ευρώ, που θα έχουν δει και αυτοί που παίρνουν κύρια σύνταξη, οφείλονται στο ότι άλλαξε ο τρόπος παρακράτησης του φόρου και έτσι δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο όσοι πλήρωναν στο παρελθόν στο τέλος του χρόνου, δεν είναι μείωση της σύνταξης καθεαυτής.
Το γεγονός ότι έχουμε μία συμφωνία στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή είναι ένα όπλο που εμείς θα το αξιοποιήσουμε ιδιαίτερα στην διαπραγμάτευση», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης