Πρόστιμο 6,6 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν στην Ελλάδα για τη χρηματοδότηση στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Πρόστιμο 6,6 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν στην Ελλάδα για τη χρηματοδότηση στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Η σχετικά υπόθεση έχει ξεκινήσει από το 2008, οπότε και η Κομισιόν έδωσε εντολή στις ελληνικές Αρχές για ανάκτηση των κεφαλαίων αυτών 
Πρόστιμο 6,6 εκατ. ευρώ επέβαλλε στην Ελλάδα η Κομισιόν, σχετικά με την παράνομη χρηματοδότηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει πως οι ελληνικές Αρχές παρείχαν παράνομες κρατικές επιχορηγήσεις στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με τα επίμαχα ποσά να ξεπερνούν ακόμα και τα 250 εκατ. ευρώ.
Η σχετικά υπόθεση έχει ξεκινήσει από το 2008, οπότε και η Κομισιόν έδωσε εντολή στις ελληνικές Αρχές για ανάκτηση των κεφαλαίων αυτών από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Ωστόσο, η Ελλάδα δε συμμορφώθηκε με την απόφαση της Κομισιόν, με αποτέλεσμα τώρα να τα επιβάλλεται το πρόστιμο των 6,6 εκατ. ευρώ συν 35.000 ευρώ ημερησίως, μέχρι η χώρα μας να διορθώσει την παράβαση της.
«Για πάνω από επτά χρόνια μετά την υιοθέτηση της, η Ελλάδα συνεχίζει να μην έχει υιοθετήσει την απόφαση της Επιτροπής τον Ιούνιο του 2008, ζητώντας την ανάκτηση πάνω από 250 εκατομμυρίων ευρώ παράνομων κρατικών επιχορηγήσεων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά», αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS