Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Έχει δίκιο να παραπονιέται όποιος έχασε το ΕΚΑΣ - Δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού

Κατρούγκαλος: Έχει δίκιο να παραπονιέται όποιος έχασε το ΕΚΑΣ - Δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού
«Θα αναγκαστούμε να συμμορφωθούμε με την απόφαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου για τις απολύσεις», υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας
«Όποιος έχασε το ΕΚΑΣ έχει δίκιο να παραπονιέται», παραδέχτηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σήμερα, Σάββατο 23 Ιουλίου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ενώ σημείωσε πως «κανείς δεν αισθάνεται καλά που κόπηκε το ΕΚΑΣ».
Ωστόσο, ο κ. Κατρούγκαλος προανήγγειλε μέτρα που θα ενισχύσουν αυτούς που έχασαν το ΕΚΑΣ.
Ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις του Σεπτεμβρίου, ο υπουργός σημείωσε πως το ΔΝΤ θα απομονωθεί, ενώ δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησης ή ενσωμάτωσης 13ου και 14ου μισθού, που άλλωστε δεν αποτελεί ούτε επιθυμία του Ταμείου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «το μόνο θέμα που θα μπει σε διαπραγμάτευση είναι ο μηχανισμός χορήγησης των μισθών» και προσέθεσε πως «δεν είναι δουλειά του κράτους να αποφασίζει για τους μισθούς».
Συνεχίζοντας, ο υπουργός επισήμανε πως είχε αναφέρει στον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, πως η ρήξη με το ΔΝΤ είναι διαρκής και οι ομαδικές απολύσεις δεν έχουν νόημα στην Ελλάδα.
«Θα αναγκαστούμε να συμμορφωθούμε με την απόφαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου για τις απολύσεις», προειδοποίησε, πάντως, ο υπουργός, αν και σημείωσε με νόημα «εμείς κώδικα Πινοσέτ δεν θα βάλουμε στα εργασιακά. Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία υποχώρηση».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης