Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης (αν.ΥΠΟΙΚ): Δεν θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» - Τι είπε για τον ΕΝΦΙΑ;

Αλεξιάδης (αν.ΥΠΟΙΚ): Δεν θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» - Τι είπε για τον ΕΝΦΙΑ;
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις υποσχέσεις της προς τον ελληνικό λαό
Την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στη Βουλή.
«Τα φορολογικά έσοδα πάνε καλά και δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο κόφτης» είπε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.
«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι και θα κάνουμε αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί έναντι του ελληνικού λαού» επεσήμανε ο ίδιος.
Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι δεν ήταν δυνατόν να εμφανιστεί φέτος ο συμπληρωματικός φόρος, καθώς δεν βρέθηκε αξιόπιστος τρόπος υπολογισμού των αξιών των αγροτεμαχίων.
Επίσης, στην πιλοτική δοκιμή που έγινε έγινε μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων διαπιστώθηκε σωρεία λαθών στα Ε9.
«Δεν είναι ένας φόρος που υπερασπιζόμαστε και θα επιδιώξουμε να τον αλλάξουμε με φόρο ακίνητης περιουσίας, πιο δίκαιο και πιο αναλογικό» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.
Αναφερόμενος στους 600.000 φορολογούμενους που θα κληθούν εφέτος (2016) να καταβάλλουν μεγαλύτερο φόρο, είπε ότι αυτή είναι η πολιτική διαφορά με την αντιπολίτευση, καθώς η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα πρέπει να πληρώνουν μεγαλύτερους φόρους όσοι έχουν και μεγαλύτερη περιουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης