Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (ΥΠΟΙΚ Ισπανίας): Θα μειώσουμε το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2017 - Οι τράπεζες μας θα επιτύχουν στα stress tests

De Guindos (ΥΠΟΙΚ Ισπανίας): Θα μειώσουμε το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2017 - Οι τράπεζες μας θα επιτύχουν στα stress tests
Ο κ.de Guindos τόνισε πως η κυβέρνηση ήδη διαθέτει το κατάλληλο πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο το δημοσιονομικό έλλειμμα θα μειωθεί κοντά στο 3% το 2017
Το έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό της Ισπανίας θα μειωθεί περαιτέρω μέσα στο επόμενο έτος, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Luis de Guindos.
Ο κ.de Guindos τόνισε πως η ισπανική κυβέρνηση ήδη διαθέτει το κατάλληλο πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο το δημοσιονομικό έλλειμμα θα μειωθεί κοντά στο 3% το επόμενο έτος.
«Η ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας (στο +2,5% σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση) θα επιτρέψει την επίτευξη αυτού του στόχου», επισημαίνει.
Σημειώνεται πως το 3% είναι το όριο που έχει θέσει η Κομισιόν για τα ελλείμματα των χωρών – μελών της Ε.Ε., στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Επίσης, ο υπουργός χαιρέτησε τη σημερινή (27/7) απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην επιβάλλει κυρώσεις σε Μαδρίτη και Λισσαβόνα για τα δημοσιονομικά ελλείμματα.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τα ερχόμενα stress tests για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, o κ.de Guindos φάνηκε πεπεισμένος πως τα ισπανικά τραπεζικά ιδρύματα θα τα περάσουν επιτυχώς.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης