Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μυστικός δείπνος των «οκτώ» με επίκεντρο τον Στουρνάρα - Τι συζητήθηκε

Μυστικός δείπνος των «οκτώ» με επίκεντρο τον Στουρνάρα - Τι συζητήθηκε
Η συνάντηση έγινε στην Κηφισιά στο σπίτι του πρώην υπουργού Βασίλη Κοντογιαννόπουλου
Ένα μυστικό δείπνο των «οκτώ» στην Κηφισιά στο σπίτι του πρώην υπουργού Βασίλη Κοντογιαννόπουλου, με ειδικό καλεσμένο τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.
Πρόκειται για συνάντηση ανάμεσα σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στο «Στίγμα» των Νέων Σαββατοκύριακου, στις 13 Ιουνίου στο σπίτι του πρώην υπουργού Βασίλη Κοντογιαννόπουλου έγινε «μια αναβίωση του περίφημου "δείπνου των τεσσάρων" (Σημίτης, Γεννηματάς, Βάσω Παπανδρέου, Πάγκαλος), όπου και συμφωνήθηκε -Νοέμβριος του '94 - να προταχθεί ο Σημίτης για διάδοχος του Ανδρέα του Αειμνήστου».
Όπως αναφέρεται, «αυτή τη φορά το δείπνο στην κατοικία του Κοντογιαννόπουλου, στην Κηφισιά, ήταν "δείπνο των οκτώ", καθώς συμμετείχαν οι Κ. Σημίτης, Θ. Πάγκαλος, Αννα Διαμαντοπούλου, Τάσος Γιαννίτσης, Γιώργος Φλωρίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Στουρνάρας και βεβαίως ο οικοδεσπότης».
Στη διάρκεια του δείπνου η συζήτηση εστιάστηκε στο ποια μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημα του μεσαίου χώρου σε συνδυασμό με το γενικότερο πολιτικό πρόβλημα της χώρας και συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι η Κεντροαριστερά έχει μέλλον μόνο αν εκφράσει την ανάγκη που έχει η χώρα για μεταρρυθμίσεις.
Η πρόταση στον Στουρνάρα προέκυψε μετά την άρνηση του Κ. Σημίτη να αναμειχθεί ή να ηγηθεί εκείνος, σημειώνει η εφημερίδα.
Μάλιστα, ο Κ. Σημίτης πρότεινε τον Γ. Στουρνάρα, όμως εκείνος παρέμεινε σταθερά επιφυλακτικός.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Σημίτης πίστευε ότι η θητεία του ως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος λήγει σε έναν χρόνο και εξεπλάγη όταν ο κ. Στουρνάρας τον ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται σε τέσσερα χρόνια.
Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, ο Θ.Πάγκαλος ρώτησε τον κ. Στουρνάρα: «Πρέπει να αποφασίσεις.
Θες να γίνεις πρωθυπουργός ή να μείνεις υπάλληλος;»
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «ο κ. Στουρνάρας δεν πείστηκε, αλλά στο Μαξίμου χτύπησαν καμπανάκια από το δείπνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης