Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi (Ιταλία): Δεν θα ληφθούν φέτος νέα μέτρα - Οι φόροι θα συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία

Renzi (Ιταλία): Δεν θα ληφθούν φέτος νέα μέτρα - Οι φόροι θα συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία
Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi
«Οι φόροι θα συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία, με μείωση, αυτή την φορά, του φόρου που επιβάλλεται στις εισπράξεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν θα ληφθούν φέτος νέα οικονομικά μέτρα.
Σε ό,τι αφορά το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας Monte dei Paschi di Siena, αφού υπογράμμισε ότι «έδρασε από κοινού με τον υπουργό οικονομικών, P. Padoan, , ενθαρρύνοντας την επίτευξη λύσης μέσα από την αγορά», σημείωσε πως «δεν είναι σωστό, για τα λάθη των πολιτικών και τραπεζιτών του παρελθόντος, να πληρώνουν οι πολίτες».  
Κατά τον ίδιο, η πώληση από τις τράπεζες των κόκκινων δανείων τους, αποτελεί το ισχυρότερο μέτρο ανάπτυξης, καθώς έτσι «μπορούν να δοθούν πιστώσεις σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες, σε βιοτέχνες και στα νοικοκυριά».
Αναφορικά με το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων και τον τρόπο αντιμετώπισής τους, τόνισε πως «οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες εργάζονται με εξαιρετικό τρόπο».
Για την πιθανότητα νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, είπε ότι «οι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυτού του είδους πρέπει να διαθέτουν μια στρατηγική για το αύριο και όχι μόνον μια τακτική για το παρόν».
Τέλος, για το μεταναστευτικό ανέφερε ότι άμεση προτεραιότητα παραμένει η διάσωση ανθρώπινων ζωών «αλλά η Ευρώπη πρέπει να συνδέσει στρατηγικές διεθνούς συνεργασίας με την διαδικασία επαναπατρισμών, διαφορετικά το όλο σύστημα δεν αντέχει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης