Τελευταία Νέα
Διεθνή

ABC (Ισπανία): Ο μεγαλομανής Erdogan το έχει… παρατραβήξει - Θέλει να διαλύσει την Ευρώπη

ABC (Ισπανία): Ο μεγαλομανής Erdogan το έχει… παρατραβήξει - Θέλει να διαλύσει την Ευρώπη
Ο Erdogan πιστεύει ότι μπορεί να επηρεάσει την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Γερμανίας, σημειώνει η ABC
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan και η κυβέρνησή του το έχουν… παρατραβήξει, εκτιμά η ημερήσια, ισπανική εφημερίδα «ABC», σε σημερινό (2/8) δημοσίευμά της, με το οποίο προειδοποιεί πως ο μεγαλομανής Erdogan επιθυμεί να διαλύσει την Ευρώπη.
«Τα ταξίδια χωρίς θεώρηση (βίζα) για τους Τούρκους είναι πολιτικά και νομικά ανέφικτος στόχος, ενώ εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, τώρα που ο Erdogan έχει αποβάλει όλους τους ενδοιασμούς του και χρησιμοποιεί τη βία για να κάνει ό,τι θέλει στη χώρα του«, σημειώνει χαρακτηριστικά η ισπανική εφημερίδα.
Παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως «αν η τουρκική ηγεσία εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ορισμένες περιοχές της Τουρκίας, αυτό θα μπορούσε είχε ως δυνάμει αποτέλεσμα τη φυγή εκατομμυρίων Κούρδων προς την Ευρώπη, αλλά και την εξορία εκατοντάδων χιλιάδων Τούρκων».
Στη συνέχεια αναφέρει πως η Άγκυρα καταδίκασε την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου να απαγορεύσει στον Erdogan να απευθυνθεί ζωντανά μέσω οθόνης σε 20.000 οπαδούς του στην Κολωνία.
Όπως φαίνεται, ο Erdogan πιστεύει ότι μπορεί να επηρεάσει την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Γερμανίας, σημειώνει η ABC, εκτιμώντας πως στόχος του Erdogan είναι να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες στην Τουρκία για να συνεχίσει το μανιώδες σχέδιό του να νομιμοποιήσει τη δικτατορία του, ενάντια στη βούληση των Ευρωπαίων και δημιουργώντας μια βάση δύναμης που θα αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την ήπειρο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης