Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Οι ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε. δε θα ανατρέψουν την απόφαση της Κομισιόν για μη επιβολή κυρώσεων σε Πορτογαλία και Ισπανία

Handelsblatt: Οι ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε. δε θα ανατρέψουν την απόφαση της Κομισιόν για μη επιβολή κυρώσεων σε Πορτογαλία και Ισπανία
Σημειώνεται ότι οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έχουν περιθώριο ως τις 8 Αυγούστου για να επικυρώσουν ή να απορρίψουν την πρόταση της Κομισιόν
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δε θα ανατρέψουν την απόφαση των Βρυξελλών να ακυρώσει την επιβολή προστίμων στην Πορτογαλία και την Ισπανία, για την παραβίαση των κανόνων για τα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς.
Της εξέλιξης αυτής έλαβε γνώση η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία επικαλείται σχετικό έγγραφο, που εστάλη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Jens Spahn, στο γερμανικό κοινοβούλιο, Bundestag.
Σημειώνεται ότι οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έχουν περιθώριο ως τις 8 Αυγούστου για να επικυρώσουν ή να απορρίψουν την πρόταση της Κομισιόν.
Για να απορριφθεί η πρόταση απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των 16 από τους 28 υπουργούς Οικονομικών, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 65% επί του συνόλου.
Σύμφωνα με την επιστολή του Spahn, το ποσοστό αυτό δεν καλύπτεται, ως εκ τούτου η απόφαση δε θα ανατραπεί.
Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, ήτοι οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, έχουν ταχθεί ενάντια στην επιβολή κυρώσεων στην Ισπανία και την Πορτογαλία.
Παραδόξως, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, που συνήθως είναι πιο επιθετικός στα ζητήματα δημοσιονομικής προσαρμογής, έκανε προσωπική παρέμβαση και άσκησε πιέσεις στην Κομισιόν για την άρση των κυρώσεων στη Μαδρίτη και τη Λισαβόνα.
Η Handelsblatt σημειώνει πως η Κομισιόν έχει απειλήσει τις δύο χώρες ότι θα ανακαλέσει τα διαρθρωτικά κονδύλια, αν δεν εφαρμοστούν μέτρα λιτότητας.
Ο Spahn φέρεται να αναφέρει πως δεν υπάρχει κάποια επίσημη σχετική πρόταση, αλλά ότι αναμένεται πολύ σύντομα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης