Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cinco Días: Ζήτημα θέλησης η συναίνεση για τη δημιουργία κυβέρνησης στην Ισπανία

Cinco Días: Ζήτημα θέλησης η συναίνεση για τη δημιουργία κυβέρνησης στην Ισπανία
Αν η πολιτική κρίση συνεχιστεί, τότε και η οικονομική ανάκαμψη της Ισπανίας μπορεί να εμποδιστεί, να επιβραδυνθεί, να καταρρεύσει…
Την εκτίμηση ότι το μόνο που χωρίζει την Ισπανία από τη δημιουργία κυβέρνησης είναι η… θέληση των πολιτικών, διατυπώνει η ισπανική οικονομική εφημερίδα Cinco Días, σε σημερινό (3/8) δημοσίευμά της.
Αναλυτικότερα, η εφημερίδα επισημαίνει ότι παραδόξως, η χώρα τα έχει πάει μια χαρά χωρίς κυβέρνηση, ωστόσο διερωτάται για πόσο ακόμα θα ισχύει αυτό.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, περίπου 2.555 άτομα ανά ημέρα έχουν βρει δουλειά από τον Ιανουάριο, από όταν δηλαδή τα πολιτικά κόμματα δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στη δημιουργία μιας κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, η Cinco Días επισημαίνει πως οι αμφιβολίες, σχετικά με το αν τα κόμματα προσπάθησαν πραγματικά, ολοένα και αυξάνονται και προσθέτει πως «η Ισπανία των πολιτικών λειτουργών γυρίζει την πλάτη στην Ισπανία που λειτουργεί».
Ενώ η επίσημη Ισπανία και οι πολιτικοί της δεν έχουν κάνει τη δουλειά τους, καθώς το να εκφράζουν λόγια και προθέσεις δεν είναι αρκετό, οι επιχειρήσεις και οι οικονομικοί παράγοντες έχουν κάνει τη δική τους δουλειά μια χαρά, τονίζει η εφημερίδα.
Προειδοποιεί, όμως, πως αν η πολιτική κρίση συνεχιστεί, τότε και η οικονομική ανάκαμψη μπορεί να εμποδιστεί, να επιβραδυνθεί, να καταρρεύσει…
«Κανείς δεν καταλαβαίνει την αδυναμία των μερών να καταλήξουν σε συναίνεση. Όλοι ξέρουν ότι δεν υπάρχει συμφωνία, γιατί κανείς δεν προσπαθεί πραγματικά. Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει πάντα τρόπος», καταλήγει η Cinco Días.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης