Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Periódico de Catalunya: Εύλογες οι αποφάσεις της BoE, όμως δε λύνουν το πρόβλημα

El Periódico de Catalunya: Εύλογες οι αποφάσεις της BoE, όμως δε λύνουν το πρόβλημα
Το Brexit επηρεάζει συνολικά την οικονομία της Ευρώπης
Όλοι οι δείκτες, στον απόηχο της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit), καταδεικνύουν πως η βρετανική οικονομία επιβραδύνεται, επισημαίνει η ισπανική εφημερίδα «El Periódico de Catalunya».
Πιο συγκεκριμένα, η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 80% του ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει συρρικνωθεί περισσότερο από ό, τι τα τελευταία επτά χρόνια, ενώ η βιομηχανία και ο κατασκευαστικός κλάδος είναι στάσιμοι και η βρετανική λίρα έχει αποδυναμωθεί.
Αντιμέτωπη με αυτή τη διαφαινόμενη ύφεση η ταχεία ανταπόκριση, με λήψη μέτρων, της Τραπέζης της Αγγλίας (Bank of England - BoE) είναι μια εύλογη εξέλιξη, σημειώνει η ισπανική εφημερίδα.
Προειδοποιεί, ωστόσο, πως αυτό δε συνεπάγεται και το τέλος του προβλήματος.
Ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, επισημαίνει χαρακτηριστικά η Periódico, και ως εκ τούτου, το Brexit δε θα παραμείνει ένα πρόβλημα που επηρεάζει μόνο τη βρετανική οικονομία.
Τουναντίον, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει υπολογίσει τον αρνητικό αντίκτυπο στην Ευρωζώνη σε 0,5 ποσοστιαίες μονάδες.
Ενδεικτικό των επιπτώσεων του Brexit είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα, πως στην Ισπανία, η τουριστική βιομηχανία καταγράφει την πτώση της κατανάλωσης από τους βρετανούς τουρίστες, οι οποίοι είδαν την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται από τη μια στιγμή στην άλλη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης