Τελευταία Νέα
Τράπεζες

Φραγκιαδάκης (δ.σ. Εθνικής): Δίκαιη αντιμετώπιση των αδύναμων δανειοληπτών με σεβασμό σε καταθέτες και μετόχους

Φραγκιαδάκης (δ.σ. Εθνικής): Δίκαιη αντιμετώπιση των αδύναμων δανειοληπτών με σεβασμό σε καταθέτες και μετόχους
«Σε αυτούς τους δανειολήπτες, που επέλεξαν τη στάση πληρωμών ως στρατηγική επιλογή, δεν μπορούμε και δεν θα ήταν δίκαιο να προσφέρουμε τις ίδιες λύσεις με αυτές που προσφέρουμε στους δανειολήπτες που θέλουν να είναι ενήμεροι αλλά αδυνατούν να το κάνουν»
«Η ορθή χρήση των κεφαλαίων στην παρούσα χρονική στιγμή, που είναι αναγκαίο η οικονομία μας να ανακάμψει, σημαίνει πως τα κεφάλαια πρέπει να διοχετεύονται σύμφωνα με τις ανάγκες, με τις προοπτικές της χρήσης τους και με τις ευκαιρίες που μπορούν να πραγματοποιήσουν», επισημαίνει σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τραπέζης, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.
«Εμείς στην Εθνική έχουμε δεσμευτεί πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνδράμουμε στην ανάκαμψη. Για να πραγματοποιηθεί η ευκαιρία που μας παρουσιάζεται, δεν μπορούμε παρά να δράσουμε δίκαια», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τραπέζης κάνει εκτενή αναφορά στις ρυθμίσεις οφειλών ανά κατηγορίες δανειοληπτών, επισημαίνοντας ότι «η δίκαιη αντιμετώπιση του θέματος είναι μονόδρομος και σημαίνει δύο πράγματα: δίκαιη αντιμετώπιση και σεβασμός στους δανειολήπτες που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους και ταυτόχρονα δικαιοσύνη και σεβασμός στα κεφάλαια των καταθετών και μετόχων».
Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης απευθύνεται και στους δανειολήπτες που στα χρόνια της κρίσης σταμάτησαν να ανταποκρίνονται στις δανειακές τους υποχρεώσεις από επιλογή, παρόλο που αντικειμενικά είναι σε θέση να το κάνουν.
«Σε αυτούς τους δανειολήπτες, που επέλεξαν τη στάση πληρωμών ως στρατηγική επιλογή, δεν μπορούμε και δεν θα ήταν δίκαιο - ούτε για τους καταθέτες, ούτε για τους ενήμερους δανειολήπτες, ούτε για τους δανειολήπτες που είναι σε πραγματική δυσκολία, ούτε για όσους συνεισέφεραν στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου - να προσφέρουμε τις ίδιες λύσεις με αυτές που προσφέρουμε στους δανειολήπτες που θέλουν να είναι ενήμεροι αλλά αδυνατούν να το κάνουν. Οι δανειολήπτες που έχουν επιλέξει τη στρατηγική αθέτησης υποχρεώσεων έχουν να διαλέξουν από εδώ και στο εξής ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν και εάν θα συμπεριφερθούν ως μέρος του οικονομικού συνόλου που συνεισφέρει ενεργά στην οικονομία και φέρεται δίκαια και με σεβασμό στους υπόλοιπους καταθέτες.
Σε αντίθετη περίπτωση, και αν από μόνοι τους δεν σεβαστούν τα κεφάλαια του κοινωνικού συνόλου, θα αναλάβουν οι τράπεζες την προστασία των καταθετών και την ανάκτηση των κεφαλαίων τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης