Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνδρα που φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική ενέργεια συνέλαβαν οι αρχές της Αυστραλίας

Άνδρα που φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική ενέργεια συνέλαβαν οι αρχές της Αυστραλίας
Σύμφωνα με ορισμένα ΜΜΕ της Αυστραλίας, ο Galea διατηρεί δεσμούς με τους ακροδεξιούς φορείς Reclaim Australia και True Blue Crew
Έναν άνδρα 31 ετών που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική ενέργεια στην Αυστραλία, συνέλαβαν οι αρχές της μακρινής χώρας στη Μελβούρνη σήμερα Κυριακή 7 Αυγούστου 2016.
Ο Αυστραλός Philip Galea προσήχθη ενώπιον αυστραλιανού δικαστηρίου, το οποίο του απήγγειλε κατηγορίες προετοιμασίας τρομοκρατικής πράξης και συγκέντρωσης και δημιουργίας εγγράφων με στόχο τη διευκόλυνση τέλεσης τρομοκρατικών πράξεων.
Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, που απέδωσε σε «συνομωσία ενάντια στο πατριωτικό κίνημα».
Σύμφωνα με ορισμένα ΜΜΕ της Αυστραλίας, ο Galea διατηρεί δεσμούς με τους ακροδεξιούς φορείς Reclaim Australia και True Blue Crew, αν και ο πρώτος εξ αυτών αρνήθηκε κάθε σχέση μαζί του σε ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, αποκηρύττοντας «κάθε μορφή βίας».
Οι δύο αυτές οργανώσεις - που δεν συνιστούν πολιτικά κόμματα - έχουν συχνά συγκρουστεί βίαια με ομάδες που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των προσφύγων, σε κινητοποιήσεις στη Μελβούρνη.
Η κοινωνική απήχηση ακροδεξιών οργανώσεων που αντιτίθενται στο Ισλάμ και στη μετανάστευση από την Ασία, φέρεται να ενισχύεται τα τελευταία χρόνια στην Αυστραλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης