Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Ο στρατός σε συνεργασία με τις ΗΠΑ εξολόθρευσαν 300 τζιχαντιστές

Αφγανιστάν: Ο στρατός σε συνεργασία με τις ΗΠΑ εξολόθρευσαν 300 τζιχαντιστές
Οι περίπου 300 που σκοτώθηκαν αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο του αριθμού των τζιχαντιστων που βρίσκονται στη χώρα 
Οι αφγανικές και αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον 300 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ στην χώρα της Μέσης Ανατολής, John Nicholson.
Οι τζιχαντιστές, μετά τη Συρία και το Ιράκ, έχουν κάνει την εμφάνιση τους και στο Αφγανιστάν, από το 2015, σε μία προσπάθεια να ελέγξουν το λαθρεμπόριο ηρωίνης.
Ο παραπάνω «πόθος» τους τους έφερε αντιμέτωπους με τους Ταλιμπάν.
Ωστόσο, οι δύο τρομοκρατικές ομάδες έχουν σταματήσει τις μεταξύ τους συγκρούσεις τους τελευταίους δύο μήνες, προκειμένου να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό, τις ΗΠΑ, οι οποίες διαθέτουν στρατό 8.400 ανδρών στα αφγανικά εδάφη (μετά τη μείωση του αριθμού από τον Barack Obama).
Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν περιορίσει την εξάπλωση των τζιχαντιστών στο Αφγανιστάν, καθώς υπολογίζει πως οι τρομοκράτες βρίσκονται σε μόλις 4 από τις περίπου 400 περιοχές της χώρας.
Μάλιστα, όπως τονίζει ο κ. Nicholson, οι περίπου 300 που σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις των αφγανικών και αμερικανικών δυνάμεων αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο του αριθμού των τζιχαντιστων που βρίσκονται στη χώρα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης